Serie A

A nagyok fordulója volt - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A hétvégi 16. fordulóban az összes nagycsapat, így a Milan, az Inter, a Juventus és a Roma is győzni tudott.

TuttosportA fővárosiak ráadásul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében érdekelt Napoli otthonában nyertek, három igen szerencsés góllal.  A gyenge ősz idény után ez a siker már igazán kijárt a Romának, Franceso Totti csapatkapitány nem is felejtette el megemlíteni, hogy a győzelmet edzőjüknek, az utóbbi időben rengeteget bírált Luis Enriquének ajánlják.  A valóban szerencsés 3-1-es végeredményt a lefújás után rögtön elismerő spanyol edző hatodik bajnoki győzelmét ünnepelhette a Roma kispadján. Luis Enrique csapata szerdán az 1. körből elhalasztott meccsen, a Bologna otthonában zárja a 2011-es évet.

"A Juve szép és magányos"- hétfőn ezzel a kissé vicces címmel illetve a 364 nap után ismét gólt szerző Fabio Quagliarella fotójával jelent meg a Tuttosport. A torinói újság kiemelte, hogy a Novara legyőzése mellet Conte csapata látványosan is játszott és legalább 15 nagy gólhelyzetet alakított ki. A Juventus továbbra is veretlen és újra egyedül vezeti a tabellát, hisz az Udinese döntetlent játszott a Lazio otthonában.

" A helyzetek számával elégedett vagyok, de több gólt kellett volna lőnünk"- nyilatkozta a Novara elleni találkozó lefújása után a Sky televíziós csatornának Antonio Conte. "Dicséret illeti az ellenfelünket hiszen játszani nem pedig védekezni érkezett Torinóba. Külön örülök Quagliarella góljának, mivel ő nagyon fontos eleme a csapatunknak. Mindig próbálom a legjobb Juventust pályára küldeni, szóval a lehetőséget senki nem ingyen kapja"- mondta Conte, aki a meccs utáni értékelésében azt is elárulta, hogy Gigi Buffont a világ legjobb kapusának tartja. Sőt a Juve szakvezetője határozottan állította, hogy csapatát már most képesnek érzi arra, hogy a következő szezontól három kupasorozatban is jól teljesítsen.

Fabio Quagliarella öröme

Ejtsünk szót a két milánói együttesről, hiszen az Inter és a Milan is begyűjtötte a három pontot a 16. fordulóban. Az Inter a Cesena otthonában nyert Ranocchia fejesével, Ranieri csapata sorozatban harmadik alkalommal győzött úgy, hogy nem kapott gólt! Az idegenbeli siker valóban értékes, de igen érdekes, hogy a Gazzettánál 7-es osztályzattal Julio Cesar, az Inter kapusa lett a mezőny legjobbja.  "Most pedig elérkezett a vásárlás ideje"- idézte címlapján a La Gazzetta dello Sport Claudio Ranierit, aki bár neveket nem említett, elmondta az egyik legnagyobb téli erősítés a sérült Wesley Sneijder visszatérése lenne. Új játékos igazolását tervezi a városi rivális Milan is.  Adriano Galliani például biztosra veszi, hogy a Maxi Lopez-Carlos Tevez kettősből valakit hamarosan leigazol a címvédő, Silvio Berlusconi egy kicsit konkrétabban fogalmazott: "Tevez minket akar, Maxi Lopez pedig a helyettese lehet".

A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap hétfői kiadása egy egész oldalas Berlusconi interjút közölt, melynek köszönhetően megismerhettük a volt miniszterelnök álomcsapatát. Berlusconi szívesen látná egyszerre a pályán Robinhót, Ibrahimovicsot, Boatenget illetve Patót, de lehetőséget adna a BL-ben Filippo Inzaghinak is.  Adja magát a kérdés, a 4-3-1-2-es játékrendszerből kiindulva, hol kapna helyet Carlos Tevez? Berlusconi erről nem beszélt, az viszont biztos, hogy a Siena szombati legyőzése után a Milan második a táblázaton.  Allegri csapata, még őszi első is lehet. Ehhez nem kell más mint egy keddi Cagliari elleni idegenbeli siker (legutóbb 1998 októberében kaptak ki a szárd csapattól), illetve a Juventus veresége az Udinese elleni rangadón.