Síugrás

Vért köptem, de már jól vagyok - Schlierenzauer

  • VNA

Nem sikerült jól Gregor Schlierenzauer számára a szombati engelbergi verseny, ahol az első sorozat után még vezetett, de második ugrását elrontotta és az érkezés után bukott.

Hiába vezetett a szombati engelbergi síugró verseny első sorozata után, végül csak a 11. helyen végzett az osztrák Gregor Schlierenzauer. A közelgő Négysáncversenyre készülő osztrák versenyző második ugrása nem sikerült igazán, ráadásul a frissen esett mély hóban az érkezés után el is esett. Az első ijedtség után viszont szerencsére kiderült, hogy nincsen komolyabb baj, a népszerű "Schlieri" nem sérült meg.

"Vért köptem, de már jól vagyok. Most már újra tudok nevetni az eseten" - mondta Schlierenzauer, aki az esést követően bosszúsan vágta a hóba az egyik lécét, amely az esés ellenére sem oldott le és akár komolyabb boka- vagy térdsérülést is okozhatott volna. A biztonság kedvéért persze az eset után bevitték a 21 esztendős osztrák ugrót a kórházba, ahol részletesen kivizsgálták. "A csontjaim egyben vannak, szerencsére a szalagok sem sérültek. Egy-két kék folttól eltekintve nincsen semmi baj" - tette hozzá Schlierenzaeur, aki egyelőre még nem döntött arról, hogy indul-e a vasárnap délután sorra kerülő második engelbergi egyéni versenyen.