Bundesliga előzetes

Stieberék Mönchengladbachban fejezik be az őszi szezont

A Bundesliga 17. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Kaiserslautern a Hannovert fogadja, a Mainz pedig a Borussia Mönchengladbach otthonába látogat.

A Mainz a Borussia otthonában fejezi be az idényt - Fotó: AFP

Kaiserslautern-Hannover 96 15.30 (Eurosport 2) hathárom-tipp: xHa úgy vesszük mindkét csapat bravúrt hajtott végre a Bundesliga előző fordulójában. A Kaisereslautern ugyanis , igaz némi mázlival, pontot szerzett a címvédő Borussia Dortmund otthonában, ami erőt kell, hogy adjon Marco Kurz fiainak az idei utolsó bajnoki összecsapás előtt. A Hannover hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent A Bayer Leverkusen ellen, ráadásul hét közben az Európa Liga B-csoportjában a Hannover hazai pályán győzte le 3-1-re az ukrán Worskla Poltawát.

„Ez a meccs arra adott lehetőségek, hogy a kiegészítő embereink beépüljenek a csapatba.  Az akkumulátort újra fel kell töltenie mindenkinek, megerősödve kell kijönnünk a Poltava-mérkőzésből. Láttuk a Kaisereslautern utolsó meccsét, jól játszottak, de szeretnénk megnyerni az év utolsó mérkőzését” - mondta Mirko Slomka, a hannoveri tréner.

Borussia Mönchengladbach-Mainz 05 17.30 (Eurosport 2) hathárom-tipp: 1Remekül kezdte az idényt a Borussia, amely a kiesés helyett sokáig mindenki meglepetésére a dobogóért küzdött. Lucien Favre együttese igazi sztárok nélkül, de rendkívül fegyelmezett játékkal gyűjtögette a pontokat, ám az idény utolsó felében már látni lehetett rajtuk a fáradtságot. Legutóbb Augsburgban szenvedtek 1-0-s vereséget, gyenge teljesítményüket a 'gladbachi szakvezető is elismerte.
„Ott nem nyújtottunk jó teljesítményt. Tompák voltunk, ritkán jutottunk el a büntetőterületre. De ezzel kár is többet foglalkozni. A Mainz egy rendkívül jól szervezett csapat, amely négy különböző játékrendszerben is képes játszani. Minden eshetőségre fel kell készülnünk. Hazai pályán nagyon stabilak vagyunk, jól megy a játék, bátran támadunk. Önbizalommal játszunk, akiben sokat segítenek a szurkolóink, akik támogatnak minket” - jegyezte meg a svájci tréner.
A vendég Mainzban Stieber Zoltán újra a keretben kaphat helyet.