Serie A előzetes

Pályán a nagyok: vasárnap játszik a Juventus az Inter és a Napoli

  • Bodnár Gergő

Vasárnap hét mérkőzést rendeznek a Serie A 16. fordulójában. A Milan szombati győzelme után, az Inter és a Juventus is ma délután lép pályára.

Juventus-Novara 15.00 Digi Sport Plus hatharom-tipp: 1

A játéknap előtt az első helyen álló Juve, az újonc és a legutóbbi öt körben mindössze egy győzelmet szerző Novarát fogadja. "A vasárnapi meccsen nagyon sok veszítenivalónk lesz. Egy remek őszi idényt ronthatunk el, ha nem szerezzük meg a három pontot. A Novara hosszú idő után jutott fel a Serie A-ba, nem is teljesít rosszul, jóval nehezebb mérkőzés vár ránk mint azt sokan gondolják"- mondta a Tuttosportnak adott interjújában Antonio Conte. A veretlen Juventus edzője biztosan nem számolhat a sérült Vucinic mellet az eltiltott Bonucci és Vidal játékával, így Pepe és Matri mellett Alessandro Del Piero lehet a harmadik kezdő csatár. Érdekes, a Juventus legutóbb 62 évvel ezelőtt kezdett hasonlóan eredményesen, vagyis 14 veretlen meccsel. Az 1949-50-es szezonban a torinóiak meg is nyerték a bajnoki címet! 

Cesena-Inter 15.00
hatharom-tipp: 2
Szintén vasárnap lép pályára a legutóbbi két bajnokiját kapott gól nélkül megnyerő Inter. A 7. helyen álló milánóiak a Cesena otthonában játszanak, abban a stadionban ahol áprilisban- még az előző idényben- Pazzini duplájával 2-1-re nyertek. Milito ékpárjaként Giampaolo Pazzini most is ott lesz a kezdőben, Stankovic és Sneijder viszont még mindig hiányzik. A legutóbbi két fordulóban két gólt szerző korábbi Cesena játékossal Nagatomóval szintén számolhat Claudio Ranieri. A japán válogatott védő, kedden győztes gólt fejelt (!) a Genoa otthonában. 

Cavani három Roma-védő között - Fotó: AFPNapoli-Roma 20.45 Digi Sport hatharom-tipp: X A játéknap zárómeccsén az előző öt fordulóban négyszer is döntetlent játszó Napoli a Romát látja vendégül. A két klub között 5 hely és 3 pont a különbség a tabellán. A nápolyi csapat csak egyszer kapott ki hazai pályán a bajnokságban (október 15-én a Parma győzött a San Paolóban), miközben a Roma előző 5 idegenbeli találkozójából csak egyet tudott megnyerni! A Napoliban a kezdő sípszótól pályán lesz a nagy hármas, vagyis Hamsik, Lavezzi és a 7 gólnál járó Cavani, míg a Roma ezúttal is a Totti-Lamela-Osvaldo támadóhármassal kezd.  Végül említsük meg, hogy ma délután rendezik a Stadio Massiminóban a szicíliai derbit vagyis a Catania-Palermo rangadót, melyet a hazaiak a 11. a vendégek pedig a 6. helyről várhatnak. 

Catania-Palermo 15.00

Lazio-Udinese 20.45 (Digi Sport Plus)

 

Genoa-Bologna 15.00

Parma-Lecce 15.00

 

 

 

A várható kezdőcsapatok
JUVENTUS: Buffon- Lichtsteiner-Barzagli-Chiellini-De Ceglie-Pepe- Pirlo-Marchisio- Giaccherini- Matri- Del Piero
NOVARA: Ujkani- Morganella- Dellafiore-Centurioni- Ludi- Gemiti- Marianini- Radovanovic- Rigoni- Mazzarani- Meggiorini
CESENA: Antonioli- Comotto- Von Bergen- Rodriguez- Lauro- Ceccarelli- Guana- Parolo- Ghezzal- Eder- Mutu
INTER: Julio Cesar- Maicon- Lucio- Samuel- Nagatomo- Faraoni- Thiago Motta- Cambiasso- Zanetti- Pazzini- Milito
NAPOLI: De Sanctis- Campagnaro- Cannavaro- Aronica- Maggio- Inler- Gargano-Dossena-Hamsik- Lavezzi- Cavani
ROMA: Stekelenburg-Rosi- De Rossi- Heinze-Josè Angel- Greco- Pizarro-Simplicio- Totti- Osvaldo- Lamela