Alpesi sí

Marlies Schild megint oktatta a mezőnyt műlesiklásban

  • VNA

A szlalom specialista Marlies Schild győzelmével ért véget a franciaországi Courchevelben rendezett női műlesikló verseny.

A szombati verseny törlése után vasárnap végre lehetett versenyt rendezni a franciaországi Courchevelben, ahol a női alpesi sí Világkupa egyetlen hétvégi versenyére került. Az összetett Világkupát vezető amerikai Lindsey Vonn már az első futamban kiesett, így a német Maria Höfl-Riesch nagy esélyt kapott arra, hogy csökkentse hátrányát fő riválisával szemben az összetettben. A tavalyi összetett győztes német síző azonban hiába állt a második helyen az első futam után, a másodikban hibázott és kiesett. Az első futam során a bal térdén megsérülő Höfl-Riesch így Vonnhoz hasonlóan nem szerezett pontot ezúttal.

A győzelmet a szakágban az utóbbi két évben egyeduralkodó, a világbajnok Marlies Schild szerezte meg. A folyamatosan romló pálya ellenére az osztrák síző ugyanis a második futamban is növelte előnyét és végül 1,87 másodperccel (!) győzött a finn Tanja Poutiainen előtt. A dobogó harmadik fokára a szintén osztrák Kathrin Zellel állhatott fel. Érdekesség, hogy a szlalomot az ötödik helyen befejező szlovén Tina Maze már 3,6 másodperccel volt lassabba  két futam összesítése alapján, mint Schild