Sportfogadás

Gólzáporos mérkőzésen állhat talpra a Manchester City

  • Barcsi Róbert

A Premier League 16. fordulójának zárómérkőzését, egyben legnagyobb rangadóját Manchesterben rendezik. A kisebbik manchesteri alakulat két hatalmas pofon után az Arsenal elleni hazai mérkőzésen javítana mérlegén.

ElőzményekA hazai csapat két hete nagy csalódásként élte meg a Bajnokok Ligájából való kiesést, hiszen hiába verték hazai pályán a Bayern München együttesét, a Napoli idegenbeli győzelmével bebiztosította továbbjutását a bajorok mögött. Ha ez nem lett volna elég, a City hétfőn a Chelsea vendégeként léphetett pályára. Eleinte minden jól alakult Manciniék számára, hiszen a második percben Balotelli szerzett vezetést a csapatnak, azonban a 34. percben a Chelsea egyenlíteni tudott. A manchesteriek sorsát előbb Clichy kiállítása, majd Lampard 82. percben értékesített büntetője pecsételte meg. Amint azt Balotelli újabb botránya is előrevetíti, vélhetően nem a legjobb hangulatban készülhetett a csapat az Arsenal elleni újabb rangadóra.

A korábban sokak által lesajnált Arsenal – ellentétben a Cityvel - továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből, utolsó mérkőzésén az Olimpiakosz vendégeként szenvedtek vereséget, azonban ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje a londoniak szempontjából, hiszen egy esetleges vereséggel is biztos volt a csoportelsőség. A bajnokságban is remekel az Arsenal, elmúlt hét mérkőzésén veretlen a csapat, továbbá az utolsó két összecsapásán gólt sem kaptak az ágyúsok (február óta az első ilyen alkalom). A londoni csapat legutóbb az Evertont verte hazai környezetben 1-0 arányban.

Egymás elleni mérlegIdén egy alkalommal már találkozott a két együttes, méghozzá a Carling Cup küzdelmei során. Azt a mérkőzést a londoniak pályaválasztásával rendezték, ennek ellenére sem sikerült továbbjutniuk, hiszen a mérkőzés 1-0-s City győzelemmel ért véget. Fontos adat sportfogadási szempontból, hogy a két csapat legutóbbi hat manchesteri összecsapásán összesen 21 gól született. Eddig 14 alkalommal játszott a két együttes ebben a felállásban, 10 alkalommal pedig az Arsenal vitte el a három pontot.

Egymás ellen
Manchester City - Arsenal
2011/2012
Carling Cup: Arsenal-Manchester City 0-1
2010/2011
Premier League: Arsenal-Manchester City 0-0
Premier League: Manchester City-Arsenal 0-3
2009/2010
Premier Legaue: Arsenal-Manchester City 0-0
Carling Cup: Manchester City-Arsenal 3-0
Premier League: Manchester City-Arsenal 4-2

 

















Sérültek, várható kezdőcsapatokA hazaiaknál Gael Clichy eltiltott, míg Aleksandar Kolarov sérüléssel bajlódik, a védelem bal szélén így Pablo Zabaleta fog játszani. Jó hír a City drukkereknek, hogy Micah Richards két kihagyott mérkőzés után ismét pályára léphet.

Az ágyúsoknál nincs hír újabb hiányzóról, de a sérültek listája így is hosszú: Andre Santos, Fabianski, Diaby, Jenkinson, Gibbs, Sagna, és Wilshere továbbra sem állhat Arséne Wenger rendelkezésére.

Várható kezdőcsapatok
Manchester City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta - Milner, Toure, Barry, Silva - Balotelli, Agüero
Arsenal: Szczesny - Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Song, Ramsey, Arteta - Walcott, Van Persie, Gervinho

 






AnalízisA Manchester City hazai környezetben 100%-os mérleggel büszkélkedhet, hét mérkőzésen 24 lőtt gól mellett csupán négyet kaptak. Az Arsenal idegenben felemás mérleggel rendelkezik, hét összecsapáson van túl a csapat, csupán hármat tudtak megnyerni, egy remi és három vereség mellett.

A kékek otthon eddig egy alkalommal rúgtak háromnál kevesebb gólt, egy szeptemberi találkozón az Everton megúszta két kapott találattal. A hazaiak védelme az utóbbi időben sorra betlizett, hiszen az elmúlt nyolc meccsen minden alkalommal kaptak gólt. Összesen egyébként 15 mérkőzésből 13 overt (több, mint 2.5 gól) játszott az együttes. Ilyen szempontból az Arsenal sem panaszkodhat, ők 15 találkozóból 10 alkalommal kerültek a 2.5 gólos határ fölé.

Az elmúlt tíz mérkőzésén mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott (kivétel a City hétfői botlása), a City mérkőzésein 42, míg az Arsenal összecsapásain 34 gól született.

Hathárom-tipp: Összes gól-OVER 2.5Mivel a mai összecsapáson két ingatag védelem áll majd szemben olyan támadókkal, mint Van Persie, Aguerro, David Silva, vagy Balotelli, így mindenképpen érdemes eljátszani az over gondolatával. Tovább erősíti a tippet a manchesteri Head-to-Head mérleg, amint láthattuk mindkét alakulat rendkívül termelékeny ebben a felállásban. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy idén a Premiere League legnagyobb rangadói szinte kivétel nélkül sok gólt hoztak. Ki ne emlékezne a Manchester Utd.-Arsenal (8-2), Chelsea-Arsenal (3-5), vagy éppen a Manchester Utd.-Manchester City (1-6) rangadókra? Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor az over 2.5 nagyon erős tippnek tűnik.

A Manchester City-Arsenal rangadóról élő szöveges tudósítást olvashattok a hatharom.com-n!