Premier League

A Manchester City nyert az Arsenal ellen és visszavette az első helyet

A legutóbbi fordulóban a veretlenségét elveszítő Manchester City hazai pályán 1-0-ra nyert az Arsenallal szemben a Premier League 16. fordulójában.

Balotelli nagyot küzdött - Fotó: AFP

Remek iramban kezdődött a találkozó, a Manchester City rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Az első félidőben Agüero, Balotelli és Silva is szerezhetett volna gólt, de a vendégeknél Szczesny kapus mindent védett, ő tartotta a lelket a londoniakban. A második félidőben sem csökkent az iram, az 53. percben Balotelli húzott el a bal oldalon, befelé cselezett kapura lőtt, ezta kapus még védte, de a kipattanót Agüero Silva elé fejelte, aki a kapuba kotort.

Nem csökkent a támadókedve a gól után sem a Citynek, de Arsene Wenger fiai is kezdtek magukra találni. Felváltva akadtak helyzetek mindkét kapu előtt, a két hálóőr csodálatos bravúrokat mutatott be, így a végeredmény maradt 1-0, összességében megérdemelten nyert a hazai együttes. A megszerzett három pont pedig azt jelenti, hogy a Manchester City visszavette az első helyet városi riválisától, a Unitedtől. Így az ünnepi meccsdömpingnek minimális előnnyel vághat neki Roberto Mancini együttese.


Részletes tudósítás

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek, a Manchester City összességében megérdemelten nyert 1-0-ra az Arsenal ellen.

93. perc: Vermaelen veszélyeztetett ismét, bal lábas tekerése alig kerülte el a kapu jobb oldalát.

92. perc: Agüero beadását Dzeko fordulásból lőtte az oldalhálóba.

90. perc: Vermaelennek gurítottak le egy szabadrúgást, az ő 18 méteres bombáját azonban Hart ütötte a kapu fölé.

89. perc: Egy jobbról betett labdát van Persie készítette le a labdát Arsavinnak, aki azonban nem találta el a kaput 12 méterről.

86. perc: Touré helyett De jong, Nasri helyén Dzeko a pályán a Cityben.

85. perc: Richards futotta le az Arsenal teljes bal oldali védelmét, de középre adása pontatlan volt.

82. perc: A védő Martesacker helyett egy támadó, Samah folytatja az Arsenalban.

80. perc: Nasri tette a labdát szépen Agüero elé, aki 13 méterről jobbról kapura lőtt, de Szczesny fogta a rövid sarkot.

77. perc: Van Persie cselezgetett a tizenhatoson belül az alapvonalnál, Kolo Touré azonban blokkolta a beadását.

74. perc: Arteta is sárgát kapott, ő lerántotta a City játékosát.

72. perc: Agüero sárgult be miután rátartott Vermaelen lábára. Balotelli ehlyén Milner a pályán.

71. perc: A frissen beállt orosz adhatott be egy kontra után a bal oldalról, de mély volt a labdája.

69. perc: Az enerváltan játszó Walcott helyén Arsavin folytatja.

68. perc: Walcott fejesét, majd az ismétlést is fantasztikus bravúrral védte Hart, de az asszisztens már beintette a lest.

66. perc: Zabaleta gondolt egyet, egy labdaszerzés után 22 méterről kapura lőtt, a labda pedig a jobb kapufáról pattant ki.

64. perc: Gervinho váltott ritmust, amivel faképnél hagyta Richardot, középre adását pedig van Persie 12 méterről tűzte kapura, Hart magabiztosan védett.

63. perc: Silva remekül indította a jobboldalon kilép Nasrit, aki keresztbe tette a labdát, de Balotelli középen lemaradt róla.

62. perc: Nasritól került a labda Agüero elé, aki ballal kapura csavart, centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret.

59. perc: A másik oldalon Agüero vezethette volna kapura a labdát egyedül, de ezúttal is les volt.

56. perc: Van Persie talált a kapuba egy pimasz emelés után, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt - jogosan.

54. perc: A másik oldalon már Walcott lőtt erősen, de Hart kipaskolta a labdát a léc alól.

53. perc: GÓÓÓL!! Vezet a Manchester City!Balotelli húzott el a bal oldalon, befelé cselezett kapura lőtt, ezta kapus még védte, de a kipattanót Agüero Silva elé fejelte, aki a kapuba kotort!

50. perc: Nasri csavart be a bal oldalról, a frissen beállt játékos pedig szerencsétlen mozdulattal szögletet hozott össze.

47. perc: Máris cserél az Arsenal: Djorou helyett érkezik Miquel.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész!

45+2. perc: Véget ért az első félidő, eddig Szczesny bravúrjainak köszönhetően az Arsenal tartja magát a City otthonában.

45+1. perc: Kompany hibája után Gervinho indult meg a bal oldalon, de beadása kapu mögé szállt.

44. perc: Koscielny buktatta a meginduló Agüerót, ő sem ússza meg sárga lap nélkül.

43. perc: Gervinhónak csúszott oda keményen Zabaleta szabálytalanul, de ezzel megakasztotta a londoni támadást.

41. perc: Agüero a bal oldalról indulva vezette keresztbe a labdát, majd 8 méterről lőtt, de Szczesny ismét fantasztikusan védett.

38. perc: Barry rúgott hatalmasat hátulról Artetába, sárga lapot kapott érte.

35. perc: van Persie 17 méteres lövése pattant le Richardsról, majd a kapu fel csorgó labda elé dobta magát Kolo Touré, így Hart felszedte a játékszert.

34. perc: Ramesy egy csel után balról kanyarított be, ahol van Persie csak a védők szorításában tudott fejelni, így nem volt veszélyes kapura.

32. perc: Nasri szép cselek után próbálta szöktetni Balotellit, de Szczesny résen volt.

30. perc: Hosszú passzolgatás után Yaya Touré lövése vágódott le egy védőről, szöglettel jöhet a City.

26. perc: Egy ígéretes kontra indulhatott volna el, de Agüero döntő pillanatban pontatlan volt, így a londoniaké lett a labda.

24. perc: Hatalmasat védett Szczesny, Balotelli vette át két Arsenal-védő között a labdát, majd estében kapura lőtt 7 méterről, de a lengyel kapus védett.

Nyom a Manchester City, eddig az Arsenal az ellentámadásokra építi az előrejátékát.

20. perc: Egy kontra végén Silva és Nasri kényszerítőzött volna, de a spanyol hosszan ugratta ki társát.

18. perc: Az első Arsenal-helyzet: Song ugratta ki a jobb oldalon Gervinhót, aki 13 méterről tüzelt, Hart pedig szögletre mentett. A sarokrúgás után Ramsey lőtt, ezt is kitolta  a kapus.

Negyedóra elteltével már vezethetne a Manchester City, de a helyzeteit eddig nem tudta értékesíteni Roberto Mancini csapata.

11. perc: Nasri passzolt egy jó labdát Silvának, aki kapura fordult, majd kissé balról 14 méterről kapura lőtt, de Szczesny elvetődve védett. Közben Song buktatta Silvát, amiért sárga lapot kapott.

10. perc: Ismét Agüero kevergetett a jobb oldalon, éles szögből nem lőtt, inkább beadott, de ez meglepte Balotellit, aki nem tudta átvenni a labdát.

9. perc: Az első igazi helyzet: egy remek támadás után Barry balról kanyarította be a labdát, amit Agüero átvett, és 13 méterről a kapu fölé bombázott.

7. perc: Nasri ívelt be egy szabadrúgást a bal oldalról, de Szczesny magabiztosan jött ki kapujából és fogta a labdát.

5. perc: Koscielny futott verseny Y. Touréval, amit megnyert, így hazagurított kapusának.

3. perc: Djorou szerelt becsúszva Nasri elől, akit Agüero próbált meg kiugratni.

1. perc: A hazaiak kezdték el a találkozót.

17:00 - Hamarosan kezdődik a Manchester City-Arsenal találkozó. Az Arsenal október 2. óta veretlen a Premier League-ben, de eddig a Chelsea kivételével valamennyi élcsapat elleni fellépésüket elveszítették. A két csapat három hete Londonban a Ligakupában is összecsapott, Sergio Agüero góljával a kékmezesek jutottak a négy közé. Ezt leszámítva a City a Premier League-ben 2009. szeptemberében győzte le utoljára az Ágyúsokat.

Premier League
16. forduló
Manchester City-Arsenal 1-0
Manchester City: Hart - Richards, Kompany, Zabaleta, K. Touré (De Jong 86.) - Barry, Nasri (Dzseko 86.), Y. Touré, Silva - Agüero, Balotelli (Milner 72.)
Arsenal: Szczesny - Djourou (Miquel 47.), Mertesacker (Samah 82.), Koscielny, Vermaelen - Song, Arteta - Walcott (Arsavin 69.), Ramsey, Gervinho - van Persie
Gólszerző: D. Silva (53.)