Premier League

A Liverpool két gyors góllal elhozta a három pontot Birminghamből

A Liverpool 2-0-ra győzött az Aston Villa vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Vörösök már az első negyedórában, két szöglet utáni góllal beállították a végeredményt.

A Liverpool kétgólos győzelmet aratott az Aston Villa vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az Aston Villa házi gólkirálya, Darren Bent combsérülés miatt nem volt ott a kezdőcsapatban, a 20 éves Nathan Delfouneso helyettesítette. A Vörösök nyári igazolását, a birminghamieket 2009 és 2011 között erősítő szélsőt, Stewart Downing minden megmozdulását heves füttykoncert kísérte a hazai szurkolótábor részéről, a vendégek első lövésére "mégis" a 27 éves játékos vállalkozott, de az erőtlen próbálkozást védte Brad Guzan.

Az első komoly helyzet a Villa előtt adódott, a 8. percben Emile Heskey veszélyeztetett az ötösről fejjel, Pepe Reina résen volt. Három perccel később már a Liverpool volt előnyben, Stewart Downing jobb oldali szöglete után Jonjo Shelvey parádés sarkazós mozdulattal tette tovább a labdát, Suárez lövését még védte Brad Guzan, a kipattanót Craig Bellamy kotorta a hálóba (0-1). A 19 esztendős Shelveyt egyébként Lucas Leiva kidőlése után hívták vissza a Blackpooltól.

Negyedóra játék után már két szöglet, két gól volt a Liverpool mérlege, ezúttal Craig Bellamy ívelte középre a labdát balról, Hutton késve ugrott fel Skrtel mellett, a szlovák bekk az ötösről a bal felsőbe bólintott (0-2). A 21. percben N'Zogbia távolról vette célba Reina kapuját, 21 méteres lövése kevéssel szállt el a jobb felső felett. A francia középpályás két perc múlva balról, 15 méterről próbálkozott, az oldalhálót találta el, majd Delfouneso fejelt 5 méterről fölé. A hazaiaknál a védekező középpályás hiányposztjára visszahívott Jonjo Shelvey villogott, de elsősorban a támadásokban, előbb Suárez kiugratásáról maradt le centikkel, majd távolról tűzte mellé a labdát. Az első játékrész hajrájára összeszedte magát az Aston Villa, de a második félidőt első felét ismét a Liverpool uralta.

Agger fejese nyitotta a folytatást, majd bő tíz percen belül Luis Suárez kétszer is a kapufát találta telibe, előbb 7 méterről a felső lécet, majd 14 méterről, jobbról emelt a jobb kapufára, közte Glen Johnson távoli tekerését védet Guzan, illetve a másik oldalon N'Zogbia lapos kísérletét hárította Reina.

A 61. percben előbb Shelvey 14 méterről, balról lőtt, Guzman mentett, majd Charlie Adam középről próbálkozott, 12 méteres, megpattanó kísérlete suhant el a bal alsó mellett.

A 75. percben Agger válláról-karjáról pattant tovább egy lövés, Peter Walton nem fújt büntetőt, majd a 83. percben Shelvey tüzelt 14 méterről fölé. A hajrában a remekül teljesítő Shelvey helyére érkezett Jamie Carragher az eredmény tartásának biztosítására. A Liverpool 2-0-ra diadalmaskodott, és egy helyet előrelépve a tabellán a hatodik. Kenny Dalglisnak ez volt a 350. mérkőzése az angol elsősosztályban vezetőedzőként, győzelemmel köszöntötték játékosai.

Premier League, 16. forduló:
Aston Villa-FC Liverpool 0-2 (0-2)
Gólszerző: Bellamy (11.), Skrtel (15.)
 
Később:
Tottenham Hotspur-Sunderland 16:00
Manchester City-Arsenal 17:10
 
Korábban:
Queens Park Rangers-Manchester United 0-2 (0-1)
g: Rooney (1.), Carrick (56.)
 
Szombaton játszották:
Wigan Athletic-Chelsea 1-1 (0-0)
gól: Gomez (88.), illetve Sturridge (59.)
 
Blackburn Rovers-West Bromwich Albion 1-2 (0-0)
g: Dann (72.), illetve Morrison (52.), Odemwingie (89.)
 
Everton-Norwich City 1-1 (0-1)
g: Osman (81.), illetve Holt (28.)
 
Fulham-Bolton Wanderers 2-0 (2-0)
g: Dempsey (33.), Ruiz Gonzalez (34.)
 
Newcastle United-Swansea City 0-0
 
Wolverhampton Wanderers-Stoke City 1-2 (1-0)
g: Hunt (17., 11-esből), illetve Huth (58.), Crouch (70.)