Biatlon

Birnbacher a 26. helyről nyerte meg az üldözéses versenyt

  • VNA

Meglepetés született a hochfilzeni biatlon Világkupa hétvége szombati üldözéses versenyében, ahol a 26. helyről induló Andreas Birnbacher győzött.

Meglepetés született a hochfilzeni biatlon Világkupa hétvége szombati üldözéses versenyében, ahol a 26. helyről induló Andreas Birnbacher győzött.Izgalmasan alakult a férfi biatlonoson szombati 12,5 km-es üldözéses versenye az ausztriai Hochfilzenben, ahol az utolsó lövészethez még hatan érkeztek szinte teljesen egyszerre. Közülük azonban csak hárman maradtak hibátlanok a lőállásban, a német Andreas Birnbacher, a norvég Ole Einar Björndalen és a francia Simon Fourcade. A helyezések végül közöttük dőltek el, ami azért is volt meglepetés, mert a futamot a német biatlonos még a 26. helyről kezdte, a sportág nagy öregjének számító Björndalen pedig a 15. helyről vághatott neki a versenynek.

A hajráig ez a három versenyző együtt érkezett meg, a célvonalon pedig Birnbacher haladt át elsőként, igaz mindössze kéttized másodperccel az így is idei legjobb helyezését megszerző Björndalen előtt. A hibátlan lövészetet teljesítő (mind a húsz korongot eltaláló) német biatlonos ezzel idei első sikerét aratta a Világkupában. A verseny nagy meglepetését a kanadai Leguellec okozta, aki a 48. helyről indulva a 8. helyig tudott feljönni. Az első tíz helyezett közé végül hat olyan biatlonos is be tudott kerülni, akik a rajt pillanatában nem voltak ott a legjobb tízben.