FIFA

Akár fel is függeszthetik Svájcot Vanczákék igazolási ügye miatt

  • MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szombati bejelentése szerint felfüggeszti Svájc tagságát, amennyiben az alpesi ország szövetsége egy hónapon belül nem bünteti meg a Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sion csapatát.

"Csalódottak vagyunk. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy megoldjuk ezt a helyzetet" - mondta sajtótájékoztatóján Peter Gillieron, a svájci szövetség elnöke, aki azt is hozzátette, hogy jövő héten találkozik a FIFA képviselőivel, hogy megtudja, pontosan mit is várnak az általa vezetett szervezettől.

A Sion nyáron a FIFA tiltása ellenére igazolt futballistákat, s közülük több játékost szerepeltetett az Európa Ligában. Az európai szövetség (UEFA) emiatt kizárta a Siont a sorozatból, de egy svájci bíróság később úgy döntött, az UEFA-nak vissza kell vennie Vanczákékat az EL-be. Az UEFA ezt nem tette meg, és a CAS-hoz fordult, amely csütörtökön a javára ítélt.

Amennyiben életbe lépne a felfüggesztés az azt jelenti, hogy az európai kupákban szereplő csapatokat kizárnák a sorozatokból, köztük azt a Baselt is, amely a Manchester Unitedet kiejtve lett nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában.