Átigazolás

A City 41 millió fontot sem sajnálna Van Persie-ért

Az angol bulvárajtó szerint Robin van Persie-ért 41.6 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni a Manchester City az Arsenalnak. A Premier League góllövőlistáját vezető, bombaformában futballozó holland csatár jövője bizonytalan, 2013-ben lejáró szerződését egyelőre nem hosszabbította meg Londonban, a kérők pedig sorban állnak az Ágyúsoknál.

Robin van Persie, az Arsenal holland játékosa lő kapura a Wolverhampton Wanderers ellenA The Sun szerint a Citynél biztosra veszik, hogy van Persie követi Kolo Tourét, Gael Clichyt és Samir Nasrit az Etihad Stadionba, ennek érdekében óriási összeget, közel 42 millió fontot is fizetnének érte. Ez a transzfer a Premier League történetének második legdrágább játékosává tenné a támadót. A jelenlegi rekorder Fernando Torres, akiért 51.5 millió fontot utalt a Chelsea a Liverpoolnak.

A világbajnoki ezüstérmes hollandnak másfél év van hátra jelenlegi szerződéséből, de nem akaródzik neki meghosszabbítani azt, a gyárvárosiak pedig a jelenlegi 80 ezer fontos heti fizetés helyett 200 ezer fonttal csábítanák. Ha van Persie nem újítja meg kontraktusát, akkor jövő nyáron lesz utoljára lehetősége az Arsenalnak, hogy hasznot húzzon eladásából. A játékos eddigi hét, Londonban töltött éve alatt mindössze egy FA-kupa győzelmet ünnepelhetett az Ágyúsokkal.