Bajnokok Ligája

Wenger szerint 50 százalék esélyük van a Milan ellen

Az Ágyúsok francia menedzsere szerint egy rendkívül nehéz, ugyanakkor nagyon izgalmas párharc vár rájuk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Wenger mosolyoghat, ha a San Siró jut az eszébe
Miután péntekek Nyonban megtartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását, egyöntetű vélemények szerint az AC Milan - Arsenal párosítás hozhatja majd az egyik legkiegyenlítettebb küzdelmet.

Az Arsenal mestere, Arséne Wenger is ragaszkodik ehhez a megállapításhoz, a francia szakember ugyanakkor reméli, hogy sikerül februárig megőrizniük a remek formát.

"Egy nagyon nehéz, ugyanakkor izgalmas párharc elé nézünk" - kezdte kommentárját a londoniak honlapján Wenger. "A Milannál is pontosan így látják, 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak.  Megvagyok róla győzödve, hogy februárig tovább fejlődhetünk, és abban az esetben maximális hittel és erővel tudunk belemenni ebbe a csatába".

A múlt Wenger mellett szól, hiszen az Arsenal az utóbbi években két alkalommal is pályára lépett a legendás San Siróban, és az Inter (5-1) valamint a Milan (2-0) ellen is győztesen hagyta el a pályát.  "Igen, jó emlékeim vannak a San Siróról. Ezért is mondtam, hogy ez egy érdekes párharc lesz. Ideálisabb lett volna, ha egy körrel később találkozunk velük, de emiatt most már kár aggódni. Mindkét csapat rengeteg meccset játszott már a BL-ben, egyik együttest sem kell bemutatni senkinek".

"Már nagyon várjuk a két mérkőzést. Csoportgyőztesként egy telt házas San Siróban léphetünk fel, majd pedig hazai közönség előtt juthatunk tovább - ezek fantasztikus pillanatok lehetnek az Arsenal életében. Az utóbbi két évben a Barcelona ellen véreztünk el az egyenes kieséses szakaszban. Jó, hogy most harmadjára elkerültük a spanyolokat" - mondta a sorsolás után az Arsenal titkára, Davis Miles.

A Milan igazgatója, Umberto Gandini egyetért Arséne Wengerrel abban, hogy ez a párosítás a nyolcaddöntők legnagyobb presztízsű találkozója, Massimiliano Allegri vezetőedző pedig biztos benne, hogy februárra az Arsenal még ennél is jobb formába kerül majd.