Bundesliga

Tíz emberrel vágott hármat és őszi bajnok a Bayern

A Bundesliga 17. fordulójában a Bayern München Franck Ribéry kiállítása miatt több, mint egy órát emberhátrányban futballozva is magabiztosan legyőzte az ezen az estén nagyon gyengén teljesítő Köln együttesét. A bajorok a szombati eredményektől függetlenül biztos őszi elsők.

Jupp Heynckes csapata abban a tudatban léphetett pályára az Allianz Arénában, hogyha legyőzi a forduló előtt 10. helyen álló Köln alakulatát, a többi eredménytől függetlenül őszi elsőként mehet az ünnepekre.

Ribéry kiállítása után

Ennek ellenére nagyon gyenge színvonalú mérkőzést produkáltak az első félidőben a csapatok, az egyetlen valamire való esemény az Franck Ribéry kiállítása volt. A francia szélső a 33. percben addig kakaskodott a neki odaszóló vendég védővel, amíg a játékvezető leküldte őt a pályáról. Hatalmas felelőtlenség volt ez Ribérytől, amelyre normális esetben csúnyán ráfázhatott volna csapata.

Amiért ez mégsem következett be, azért köszönetet mondhat a kölnieknek, akik ezen a péntek estén elfelejtettek futballozni. A motiváltabb bajorok a szünet után Mario Gomez révén meg is szerezték a vezetést, egy súlyos védelmi hibát kihasználva Müller hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát.

A 63. percben Toni Kroos szöglete után a labda némi szerencsére a nemrég beálló Alaba elé került, aki közvetlen közelről bevette a vendégek hálóját. A kegyelemdöfést a hajrában adta meg ellenfelének a Bayern München: a 88. percben Kroos remek emelése után beállította a 3-0-s végeredményt.

Sikerével a bajorok őszi bajnokok lettek, a klub történetében immáron 17. alkalommal.

Bundesliga 17. forduló
Bayern München -Köln 3-0 (0-0)
Bayern München: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Badstuber, Lahm - Tyimoscsuk, Kroos - Robben (Luiz Gustavo, 76.), Müller (Alaba, 52.), Ribéry - Gomez (Olic, 78.). Vezetőedző: Jupp Heynckes.
Köln: Rensing - Brecko (Makino, 14.), Geromel, Jemal, Sereno - Clemens (Roshi, 69.), McKenna, Riether, Peszko - Jajalo - Podolski (Freis, 69.). Vezetőedző: Stale Stolbakken.
Gólszerző: Gomez (48.), Alaba (63.), Kroos (88.)
Sárga lap: Ribéry (33.), ill. Sereno (33.), Peszko (67.)
Piros lap: Ribéry (33.)