Öttusa

Schöneborn Londonban is legyőzné a magyar hölgyeket

  • VNA

A pekingi olimpián a német Lena Schöneborn győzött az öttusázók egyéni versenyében, aki Londonban is a favoritok közé tartozik majd.

„Az érem a legfőbb célom Londonban is. Nem mondanám, hogy most én vagyok a legnagyobb esélyes, hiszen annyira szoros a nemzetközi élmezőny. Minden az aktuális formától függ majd, az adott napi formán sok minden múlik” - nyilatkozta Schöneborn, aki idén csapatban világbajnok, egyéniben Európa-bajnok lett, emellett pedig a Világkupa döntőt is megnyerte. „A pekingi olimpia óta ugyanazt az edzésmunkát végeztem, semmi nem változott meg. Most is tanulok még az edzések mellett, amit nem könnyű időben összeegyeztetni. Most is ugyanazok a barátaim, a családommal pedig hasonlóan jó a viszonyom, mint előtte volt. Az utcán időnként ugyan felismernek, de ez sem túl gyakori” - nyilatkozta a hétköznapokról a németek klasszisa.

Reményeink szerint az olimpiákat tekintve Londonban azért megváltozik majd az élete, hiszen az angol fővárosban két magyar riválissal is számolnia kell.  A mieink közül az Eb-n Tóth Adrienn és Kovács Sarolta is szerzett ugyan olimpiai részvételi jogot, de mivel egyiküké sem névre szól, így nem biztos, hogy végül ők indulhatnak majd a londoni játékokon.