Atlétika

Rekordokat hozhat a fedettpályás világbajnokság

  • VNA

Hétfőn járt le az előzetes nevezési határidő a jövő márciusi isztambuli fedettpályás atlétikai világbajnokságra, amelyre 160 ország sportolóit várják.

A 2012-es esztendő első jelentős atlétikai eseménye az Isztambulban sorra kerülő fedettpályás világbajnokság lesz márciusban, amelyre előzetesen 160 ország jelezte részvételi szándékát a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél (IAAF). A március 9-11. között sorra kerülő vb ezzel túlszárnyalhatja a négy évvel ezelőtti valenciai csúcsot, ahol 147 ország atlétái versenyeztek. Legutóbb Dohában 142 nemzet sportolói vettek részt a fedettpályás szezon legfontosabb versenyén.

A végleges nevezéseket majd csak jövő február végéig kell leadni az IAAF felé, így még nem lehet tudni, hogy a résztvevő atléták számát tekintve is új rekordot hoz-e az esemény. Az eddigi csúcsot a ’97-es párizsi vb tartja 712 sportolóval, alig megelőzve a 2004-es budapesti fedett pályás világbajnokságot (677 atléta). Az előzetes nevezések alapján 847-en készülnek az isztambuli versenyre, köztük az atlétika egyik legnagyobb sztárja, a jamaicai sprinter Asafa Powell is.