Bajnokok Ligája

Ranieri régi bosszúvágyát élné ki Deschamps-on a nyolcaddöntőben

A Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között az Olympique Marseille lesz az Inter ellenfele, amint az a pénteki sorsoláson kiderült. Az olaszok vezetőedzője, Claudio Ranieri elmondása szerint érdekesnek tartja a párosítást, és örül, hogy megmérkőzhet Didier Deschamps-pal.

A Bajnokok Ligája 2004-es elődöntőjében a Monaco a Chelsea ellen jutott tovább, és akkor a hercegség együttesét Didier Deschamps, a Kékeket pedig Claudio Ranieri irányította. Az olasz mester így most szeretne revánsot venni kollégáján.

"Érdekes kihívás lesz ez az Inter és a Marseille számára is, illetve Deschamps és az én számomra is. 2004-ben felülmúlt engem, most pedig itt az idő, hogy bosszút álljak" - mondta a vezetőedző.

Claudio Ranieri az AS Roma edzőjeként 2011-ben

Javier Zanetti, a kék-feketék csapatkapitánya egy kicsivel visszafogottabban nyilatkozott edzőjénél: "Nehéz meccs lesz, és remélem, hogy jó formában állunk majd ki. Mind emlékszünk, milyen rosszul szerepeltünk tavaly a Schalke ellen a negyeddöntőben. A Marseille-ről egyelőre annyit tudok, hogy ott játszik Lucho González, aki nagyon fontos játékosuk, és olyan edzőjük van, aki nagyon jól ismeri az olasz focit."

A párharc első mérkőzését Marseille-ben játsszák majd február 23-án, a visszavágót pedig március 13-án.