Kajak-kenu

Molnár Péter lett az év férfi kajakosa

  • VNA/MKKSZ
Címkék:

Nagyszabású gálavacsorával zárta a 2011-es évet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelyen kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat.

„Zsúfolt, fárasztó, de eredményes és emlékezetes évet zárt a kajak-kenu sportág - mondta a gálavacsora nyitányaként Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke - A szövetség alapításának 70. évfordulóján sikeres gyorsasági világbajnokságot rendezhettünk, amelyen jól szerepelt a magyar válogatott. Ezen kívül kimagasló utánpótlás eredményeket értünk el, fiataljainkat csodálja a világ, nem beszélve a maratoni szakág kiváló teljesítményéről. Megújult a székházunk, amelyben sikerült létrehoznunk egy állandó kajak-kenu történeti kiállítást, vagyis úgy gondolom, igazán méltó módon ünnepeltük a szövetség alapításának 70. évfordulóját.”

Molnár Péter lett 2011-ben az esztendő legjobb férfi kajakosa
Dr. Baráth Etele és Storcz Botond szövetségi kapitány a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége nevében a sportág érdekében végzett több évtizedes edzői, sportvezetői, sportágépítő munkáért arany érdemérem kitüntetésben részesítette Horváth Pétert, az MKKSZ sportágfejlesztési alelnökét. „Nagyon szépen köszönöm az egész kajak-kenu társadalomnak. Nem igazán tudok mit mondani, annyira váratlan számomra ez a kitüntetés. Főleg, ha belegondolok, hogy eddig kik részesültek hasonló elismerésben” - mondta meghatódottan az MKKSZ fejlesztési alelnöke.

A 2011-es esztendő díjazottjai
Az év ifjúsági női kajakosa: Lucz Dóra - Ifjúsági világbajnokságon aranyérmet nyert 500 egyesben, ezüstérmet a négyessel. Szintén világbajnoki aranyérmet nyert az ifik között az októberi maratoni vb-n.
Az év ifjúsági férfi kajakosa: Tótka Sándor - Arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert az ifjúsági világbajnokságon, és részt vehetett a szegedi felnőtt világbajnokságon is a 4x200 méteres váltó tagjaként.
Az év ifjúsági férfi kenusa: Korisánszky Dávid - Az ifjúsági világbajnokságon mindhárom egyes számban ő képviselte a magyar színeket. 1000 méteren aranyérmet szerzett, 500-on bronzot, 200-on 5. lett. Részt vehetett a szegedi felnőtt világbajnokságon is, ahol döntőbe jutott és a nyolcadik helyen zárta az 500 méteres távot.
Az év utánpótlás edzője: Rasztotzky János, Lucz Dóra edzője.
Az év maratoni női kajakosa: Csay Renáta - Ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is duplázott a maraton világbajnokságon. Szingapúrban egyesben és Farkasdi Ramónával párban is győzni tudott.
Az év maratoni férfi kajakosa: Petrovics Máté - Máté bronzérmet nyert az idei maratoni világbajnokság talán legkeményebb számában a kajak egyesek között.
Az év maratoni kenusai: Györe Attila és Kövér Márton - A szingapúri világbajnokságon aranyérmet nyert a Györe Attila, Kövér Márton páros a kenusoknál. Györe Attilának ez már a 11. világbajnoki címe.
Az év parakenu versenyzője: Szabó Sándor - Aranyérmet nyert a szegedi világbajnokságon, ez a magyar parakenu sport első világbajnoki elsősége.
Az év női kenusa: Takács Kincső - NC2-500 méteren Baravics Gyöngyvérrel párosban bronzérmes lett a szegedi világbajnokságon, NC1-500 méteren pedig 6. lett.
Az év női kajakosa: Kozák Danuta, a kajak-kenu sportág 45. örökös bajnoka - Kozák Danuta 2 arany- és 2 ezüstérmet nyert a szegedi világbajnokságon és a belgrádi Európa-bajnokságon is.
Az év férfi kajakosa: Molnár Péter - Az Európa-bajnokság egyik legkellemesebb meglepetését okozta azzal, hogy ezüstérmet nyert 200 méteren, Szeged pedig nagyon fontos olimpiai kvótát szerzett.
Az év férfi kenusa: Vajda Attila - A szegedi MOL világbajnokság C-1 1000 méteres számának aranyérmese!
Az év edzője: Vécsi Viktor, Vajda Attila trénere.