Forma-1

Alguersuarit kicsit félrevezették a Toro Rossónál

  • MTI
megosztom

Saját bevallása szerint "nagyon meglepődött" Jaime Alguersuari azon, hogy a Forma-1-es Toro Rosso istálló a következő szezonban nem számít a szolgálataira.

A 21 éves spanyol pilóta azt mondta, azért nem érti a vezetők döntését, mert hétfőn Franz Tost csapatfőnök és Helmut Marko, az istálló tanácsadója még arról beszélt vele, hogy jövőre is ragaszkodnak a szerepvállalásához. Alguersuari ezzel együtt elfogadta a szerdán bejelentett döntést, s azt mondta, hisz abban, hogy főnökeinek megvolt az okuk a két új pilóta, az ausztrál Daniel Ricciardo és a francia Jean-Eric Vergne leszerződtetésére.

Tost az istálló hivatalos közleményében úgy fogalmazott, a Toro Rosso a továbbiakban is a Red Bull fiókcsapata lesz, ennek megfelelően fiatal tehetségeket készít fel a Forma-1-re, Alguersuari azonban az elmúlt két évet végigversenyezte, így már nem tekinthető újoncnak. A csapatfőnök hozzátette, ideális esetben a Toro Rossónál edződött pilóták a Red Bullhoz szerződnek, a világbajnok istállónál viszont most nincs hely.

Alguersuari az idén 14., csapattársa, a svájci Sébastien Buemi pedig 15. lett a pilóták vb-pontversenyében.

megosztom