Bajnokok Ligája

A Bayernnél nem akarják félvállról venni a Baselt, Vogel Góliát ellen készül

A Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán a Bayern Münchennek a csapat egykori játékosa, Paul Breitner a svájci meglepetéscsapatot, a Baselt húzta ki ellenfélül. A papírforma egyértelműen a Bajorok továbbjutását ígéri, de a német óriásnál igyekeznek koncentráltan hozzáállni a párharchoz.

Karl-Hainz Rummenigge, a Bayern ügyvezető igazgatója ugyan favoritnak tartja csapatát a Basel ellen, de tisztában van azzal, hogy a svájciak búcsúztatták a Manchester Unitedet, így nem szabad őket félvállról venni.

"Ha koncentráltak maradunk, és jól csináljuk a dolgunkat, akkor jó esélyünk van arra, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe. De kérem, ne értékeljék alul a Baselt!" - mondta a klubvezető a sorsolás helyszínén megjelent újságíróknak.

Eközben a svájciak pozíciójában néhány napja megerősített vezetőedzője, Heiko Vogel is reagált a sorsolás eredményére: "A Bayern München természetesen az egyik legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk, főleg, hogy nagyon szeretnének továbbjutni, mivel Münchenben lesz a döntő. Így aztán elég egyértelmű a helyzetünk. Ez Dávid és Góliát párharca lesz. De ismerjük Dávid szerepét. Hozzászoktunk már, és reméljük, hogy annak ellenére, hogy minden Góliát mellett szól, képesek leszünk meglepetést okozni. Persze tudjuk, hogy két mérkőzést, 180 percet kell játszanunk, azaz nagyon nehéz lesz."