Bundesliga előzetes

A Bayern München a Köln ellen lehet őszi bajnok

A Bundesliga tabelláját vezető Bayern München hazai pályán biztosíthatja be őszi bajnoki címét az 1. FC Köln ellen a 17. forduló nyitómérkőzésén.

Bayern München-1. FC Köln
20:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp: 1 

Noha őszi bajnokot hivatalosan még nem lehet hirdetni, nagyon valószínű, hogy a cím a Bayern Münchent illeti majd meg. A pénteken a jelenleg tizedik helyezett 1. FC Kölnt fogadó bajorok három ponttal előzik meg a második, címvédő Borussia Dortmundot és a harmadik Schalke 04-et, így pontszámban ugyan még befoghatók, de gólarányuk előbbinél tízzel, utóbbinál pedig 19-cel jobb.

A Bayern München játékosai ünneplik góljukat a Hertha BSC elleni Bundesliga-mérkőzésen 2011 októberében.

"Teljes mértékben a Köln elleni utolsó mérkőzésünkre koncentrálunk" - kezdte Jupp Heynckes, a Bayern München szakvezetője a meccs előtti beharangozóját. - Az a feladatunk, hogy pozitívan zárjuk az évet. Természetesen azért lépünk pályára, hogy nyerjünk."

Természetesen az 1. FC Köln vezetőedzője, Stale Solbakken is bízik a szép zárásban.

"A cél, hogy az utolsó kört jól zárjuk. Sok csapat megszenvedett már Münchenben, nekünk arra kell gondolnunk, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel egy vagy három pontot tudunk szerezni a Bayern otthonában. A legutóbbi meccsünkön a Mainz ellen is sok helyzetet teremtettünk, és megmutattuk, hogy vesztes helyzetből is fel tudunk állni. A bajorok mindkét szélen kiválóak támadásban, természetesen ők számítanak a meccs esélyesének" - jelentette ki a norvég szakember.