Futsal

Magabiztos győzelemmel kezdtünk a kazahok ellen a vb-selejtezőket

Címkék:

Futsalválogatottunk nagyszerűen kezdte a gyöngyösi vb-selejtező tornát, 3-0-s félidő után 5-1-re legyőzte a kazah együttest.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a 6. percben Gyurcsányi Zsolt egy kazah hibát kihasználva meg is szerezte a vezetést. A kazahok hátrányba kerülve veszélyesebbé váltak, de gólt ismét a magyar válogatott szerzett: a 15. percben Gyurcsányi bal oldali szögletét követően Németh Péter fejelte a hálóba. A 17. percben már három volt a magyar előny, egy kontratámadás során Dróth Zoltán talált be.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a második félidőben a mieink átengedték a kezdeményezést, ezt ki is használták a vendégek, Yessenamanov jól eltalált lövésével szépítettek. A 35. percben egy gyors ellentámadás végén Lódi Tamás éles szögből okosan a kapuba emelt. A hajrában a vendégek lehozták a kapusukat, az utolsó percben Németh Péter saját kilencesének vonalától a hálóba emelt, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

"A fegyelmezett védekezésnek köszönhetjük a győzelmet, a játékosok betartották, amit előre megbeszéltünk, és kontrákból fogtuk meg az ellenfelet. Holnap egy újabb nehéz meccs vár ránk, a lettek jó benyomást, és ellenük már egy mérkőzéssel a lábukban lépnek pályára játékosaim" - mondta a meccs után Frank Tamás.

Vb-selejtező
Magyarország-Kazahsztán 5-1 (3-0)
Magyarország: Pallai Gábor - Dróth Zoltán, Gyurcsányi Zsolt, Lódi Tamás, Németh Péter
Cserék: Reveland Zoltán, Tóth Szabolcs, Csopaki István, Simon Ádám, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Harnisch Ákos
Gólszerzők: Gyurcsányi a 6., Németh a 15., Dróth a 17., Lódi a 35., Németh a 40., ill. Yessemanamov a 21. percben