Jégkorong

Ezúttal az ukránoktól kapott ki a magyar válogatott

  • MTI

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re kikapott az ukrán csapattól a csíkszeredai nemzetközi jégkorongtorna csütörtöki játéknapján.

Egy kivédekezett emberhátrány után – immár létszámfölényben – megszerezték a vezetést a magyarok. A kijevi születésű Vaszjunyin tört be a kapu elé, az akciót kísérő Galanisz pedig közelről nem hibázott.
A folytatásban sorra kapta az emberelőnyt az ukrán együttes, ám csak egy érvénytelen találatig jutott. A 16. percben azonban megtört a jég, Mihnov lövése Ládán váltott irányt.

A második harmadban hol az egyik, hol a másik gárda került helyzetbe, majd a meccs derekán Somogyi jó ütemben szúrt bele egy távoli lövésbe, és újra a magyaroknál volt az előny.

Közvetlenül a szünet után Kiricsenko a Budairól kipattanó korongot vágta a hálóba. Az 50. percben Azari kiállítása alatt szép passzolgatás végén Bondarjev a félig üres kapuba helyezett. Nőhetett volna a különbség, ám a magyar hálóőr az 57. percben fekve nagyot védett.

A végén hiába jött be mezőnyjátékos Budai helyett, nem sikerült egyenlíteni. Az ukránok sorozatban negyedszer verték minimális különbséggel a magyarokat, akik az egymás elleni párharcokban legutóbb a szapporói divízió I-es vb feljutás-meccsén győztek 2008. április 19-én. Kevin Primeau szövetségi kapitány az eddigi öt összecsapását elbukta a magyar válogatottal.

Csíkszeredai hokitorna
2. játéknap
Ukrajna-Magyarország 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
gól: Mihnov (16.), Kiricsenko (42.), Bondarjev (50.), illetve Galanisz (6.), Somogyi (29.),