Európa Liga, A-csoport

A Kazany döntetlenjével továbbjutott, a Tottenham kiesett

A Rubin Kazany a 13. perctől emberhátrányban játszva pontot mentett a PAOK otthonában az A jelű négyesben, ezzel továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Bölöni László együttese csoportelsőként ment tovább. Az oroszok döntetlenje a Tottenham számára a búcsút jelentette, az angol csapat 4-0-ra győzött vendégként a Shamrock Rovers ellen.

Szalonikiben 12 perc elteltével emberhátrányba került a Rubiny Kazany és büntetőhöz jutott a PAOK, a ziccerben kapura törő Georgiadiszt buktatta Rizsikov kapus. Kurban Berdijev vezetőedző némileg meglepő módon a jobbhátvéd Vitalij Kalesint kapta le a pályáról, láthatóan a gólszerzésre tört az orosz csapat. Vieirinha viszont értékesítette a tizenegyest (1-0). A félidő hátralévő részében igazán veszélyes helyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani.

A második felvonás elején váratlanul egyenlített a Rubin,egy jobb oldali beadást Nelson Valdéz nagy erővel vágott a kapu bal oldalába (1-1). Az 57. percben Georgiadiszt tűzte kapura a labdát balról, Arlauszkisz nagyot védett. A döntetlen mindkét félnek tökéletesen megfelelt, ennek megfelelően teljesen leült a mérkőzés a mérkőzés hátralévő részében. A 89. percben még Fotakisz próbálkozott fejjel, a labda az oldalhálót súrolta.

A Tottenhamnek öt góllal kellett volna vernie a Shamrock Roverst Írországban, végül négyet vágott, de a Rubin Kazany pontszerzésével amúgy is elszállt az esélye. Csoportelsőként a görögök, másodikként az oroszok jutottak tovább a tavaszi egyenese kieséses szakaszba.

Az A-csoport favoritjának tartott Tottenham Hotspur így annak ellenére kiesett, hogy négygólos győzelmet aratott az ír Shamrock Rovers otthonában.

Európa Liga, 6. forduló:
A-csoport:
PAOK (görög)-Rubin Kazany (orosz) 1-1 (1-0)
Gólszerző: Vieirinha (16. - tizenegyesből), illetve Nelson Valdéz (47.)
Kiállítva: Rizsikov (13.)
 
Shamrock Rovers (ír)-Tottenham Hotspur (angol) 0-4 (0-3)
Gólszerző: Pienaar (29.), Townsend (38.), Defoe (45.), Kane (90+1.)
Az A-csoport végeredménye:
1. PAOK 6 3 3 0 10 6 4 12
2. Rubin Kazan'y 6 3 2 1 11 5 6 11
3. Tottenham Hotspur 6 3 1 2 9 4 5 10
4. Shamrock Rovers 6 0 0 6 4 19 -15 0