Európa Liga, H-csoport

A Bruges 10 ember ellen is csak ikszelt, de továbbjutott

A Club Bruges a szinte az egész meccset 10 emberrel lejátszó Braga ellen 1-1-es döntetlent játszott, ezzel továbbment az Európa Liga H-csoportjából.

A Bruges is továbbment a Barag mellett - Fotó: AFP

A H-csoportban a Braga már a forduló előtt továbbjutott. Erre a Birmingham Citynek is volt esélye, ehhez az kellett, hogy hazai pályán legyőzze a már biztos búcsúzó Maribort, a Braga pedig idegenben megverje az FC Brugest. Negyedórával a kezdés után emberhátrányba került a Braga, Elderson rántotta le a kapu felé meginduló Odjidát, ezért egyből piros lapot kapott. Ezt követően egyértelműen fölényben játszottak a hazaiak, de gólt az első játékrészben nem tudtak szerezni.

A második félidő elején aztán megszerezte a vezetést a Bruges, egy vendég védő rossz mozdulattal ért bele a labdába, Vleminckx pedig 14 méterről pontosan célzott. A 65. percben a semmiből egyenlített a Braga: Hugo Viana ballábas lövésébe tette bele a lábát Ewerton, mattolva ezzel a kapust. A döntetlennel a már továbbjutott Braga mellett a Brugge is továbbjutott a legjobb 32-be.

A másik találkozón egy ismerős név, Rooney szerezte meg a vezetést a Birminghamnek. Ugyan hamarosan Wayne-t is az Európa Ligában üdvözölhetjük, ezt a gólt Adam szerezte. az ír támadó a tizenhatos sarkáról talált be a szlovének kapujába. Ez a gól a győzelemhez igen, a továbbjutáshoz azonban nem volt elég.

Európa Liga 6. forduló
H-csoport
Club Bruges-Braga 1-1
Gólszerző: Vleminckx (50.) ill. Ewerton (65.)
Kiállítás:  Elderson (16.)
Birmingham-Maribor 1-0
Gólszerző: A. Rooney (23.)