NBA

Nene hosszabbított a Denverrel

A Denver Nuggets holtszezonja egészen az elmúlt napokig csendesen telt, azonban a csapat hétfőn és kedden három komoly bejelentést is tett.

Nene, a Denver Nuggets kosárlabdázója az Oklahoma City Thunder ellen szerez pontot
Fellélegezhetnek a Nuggets drukkerek, ugyanis ma hajnalban Nene egy új, öt évre szóló, 67 millió dolláros szerződést írt alá a coloradói együttessel. A brazil centerre nagy szüksége van a csapatnak, hiszen idén három korábbi kulcsjátékosára sem számíthat George Karl edző, ugyanis JR Smith, Wilson Chandler és Kenyon Martin szerződése szintén lejárt. Az említett kosarasok a lockout kezdetén Kínába igazoltak, ahonnan az ottani szabályok szerint csak idény végén térhetnek vissza az NBA-be.

További jó hír a Nuggets háza tájáról, hogy december 13-án nyélbe ütöttek egy másik tranzakciót is: Corey Brewert és Rudy Fernandezt szerezték meg a Dallas együtteséből. Az ellenérték egy második körös draftcetli volt, amit még 2009-ben kaptak a Memphis együttesétől Steven Hunterért cserébe.

Ugyancsak a Denverhez kapcsolódó hír, hogy Masai Ujiri, a coloradói együttes GM-je ma éjszaka bejelentette, hogy az Arron Afflalo kontraktusának meghosszabbításáról szóló tárgyalások is jól haladnak. Ujiri elmondása szerint a két fél nagyon közel áll a megállapodáshoz. A GM azt is elárulta, hogy Afflalo szerződése várhatóan az utolsó lépés lesz az idei keret kialakításában.