Jégkorong

Gröschl Tamás ismét bizonyítana címeres mezben

A szapporói vb-győztes hokis örül, hogy újra válogatott lehet, és szeretné megnehezíteni a kapitány dolgát.

Gröschl visszatér a válogatottba - Fotó:barbarianspfoto.hu

Gröschl Tamás tagja volt a Szapporóban vb-győztes válogatottnak, utána azonban palánkon kívülre szorult, három év után most kapott ismét meghívót. Sőt, szerda este Csíkszeredában a Lengyelország elleni meccsen ő lesz a nemzeti csapat kapitánya.

Kevin Primeau, a magyar jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitánya a csíki tornára megfiatalított, avagy tartalékos keretet állított össze. Szirányi Bencét leszámítva hiányoznak a légiósok, valamint a fehérvári húzóemberek is.

A viadal éppen azt a célt szolgálja, hogy a kapitány melléjük megtalálja azt az öt-hat játékost, akik az áprilisi világbajnokságon a csapat hasznára lehetnek. Gröschl Tamás még 2008-ban tagja volt Szapporóban a divízió I-es vb-n győztes válogatottnak, a következő évben azonban Fehérvárról el-, a válogatottból pedig kikerült. Most újra meghívta őt az aktuális kapitány.

"Nem tudom, miért lettem kegyvesztett, Szapporo után csupán egyszer, az olimpiai selejtező előtt voltam a bő keret tagja, később már bizonyítási lehetőséget sem kaptam. Talán én is hibáztam, ám hogy miben, az egy másik, hosszabb beszélgetés témája lehetne. Most annak örülök, hogy újra válogatott vagyok. Feltett szándékom, hogy megnehezítsem a kapitány szándékát. Azaz úgy akarok teljesíteni Csíkszeredában, hogy velem is számolnia kelljen a vb-keret kihirdetésekor. Úgy érzem, nem lehetetlen a feladat, azt pedig határozottan ki merem jelenteni, hogy jobb játékos vagyok, mint három évvel ezelőtt" - mondta a Dab. Docler játékosa az mno.hu-nak visszatéréséről.