Karrier

Carlos Tévezzel robbantana a Tottenham Hotspur

A Spursnél úgy tartják, Carlos Tévez leigazolása nagyobbat szólna, mint amikor Jürgen Klinsmann 1994-ben aláírt a csapathoz.

Carlos Tévez a Tottenhamhez igazol? - Fotó: AFP

Tovább tart a találgatás, hol folytatja pályafutását Carlos Tévez, a Manchester City játékosa. Az argentin futballista ugyan megegyezett az olasz AC Milannal, de az angol klub vezetői elutasították az olaszok vételi ajánlatát. Sajtóértesülések szerint ugyanis a City 4 millió euró ellenében adná kölcsön a játékost a szezon hátralevő részére, ezt követően pedig további 20 milliót kérne érte.

Most újabb vevő tűnt fel a színen, méghozzá a Premier League 4. helyén álló Tottenham Hotspur. A The Sun című lap információi szerint a londoniak 20 millió fontos ajánlatot készülnek tenni a balhés argentinért.

"A Tottenhamnél úgy számolnak, hogy ez az üzlet nagyobbat fog robbanni, mint amikor a klub leigazolta Jürgen Klinsmannt. Határozott az érdeklődésük. Az, hogy nagy botrány lesz-e vagy sem, csak a Cityn múlik, hogy készek-e üzletet kötni az egyik riválisukkal. Vannak a Spursnél, akik arra számítanak, hogy Tévez leigazolása garanciát jelentene a Bajnokok Ligájára, ezért megérné ez a beruházás" - mondta a az egyik klubhoz közel álló bennfentes.

Mint ismert, a City argentin támadója megtagadta a pályára lépést a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-találkozón. Ezt követően Roberto Mancini, a csapat menedzsere elmondta, nem akarja többet a klubban látni. A Manchester City továbbá 1 millió fontra büntette, ami a maximális büntetési tétel volt a szabályok szerint. A hivatásos futballisták szervezete azonban nem járult hozzá ahhoz, hogy a klub négyheti fizetésétől megfossza Carlos Tévezt, és megfelezte a szerintük renitenskedő játékos büntetését. A csatár csak a csapattól elkülönítve, egyedül edzhetett, pár hete azonban engedély nélkül hazautazott Argentínába, ahol most is tartózkodik.