Vízilabda Bajnokok Ligája

A Vasas döntetlenre végzett Szegeden

  • MTI

Két héten belül harmadszor csapott össze szerdán a Vasas és a Szeged férfi vízilabdacsapata, s a Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek keretében vívott csatában nem bírtak egymással a felek.

A Komjádi uszodában lezajlott BL-csatában a Vasas, a legutóbbi, szegedi bajnokin pedig a vendéglátó együttes diadalmaskodott, a szerdai Bajnokok Ligája-találkozónak tehát 1-1-es összmérleggel vághattak neki a felek. A mérkőzés tétje azonban – éppen a meccs nemzetközi jellege miatt – jóval jelentősebb volt a bajnoki alapszakaszosénál. Már csak azért is, mert a BL-es négyest az idei utolsó csoportkör előtt a Vasas vezette 7 ponttal a 6 pontos Szeged előtt.
   
Ennek szellemében alaposan be is kezdtek a csapatok, a hazai akarat azonban eleinte jobbára erőlködésbe torkollott, míg a piros-kékek montenegrói légiósa, Drasko Brguljan négyszer (!) is betalált a nyitónegyedben. A vendéglátók ocsúdását jelezte, hogy az első szünetig 1-5-ről felzárkóztak 3-5-re.   

Ám afféle hidegzuhanyként a második játékrész elején a hazaiak gyorsan megint gólt kaptak: Brguljan megúszásból ötödszörre is eredményes tudott lenni (3-6). Mielőtt azonban nagyobb baj lett volna,  előbb emberelőnyből, majd az ausztrál Aaron Younger akciógóljával felzárkózott a Szeged (5-6). A nagyszünetnek mégis a Vasas vághatott neki kedvezőbb helyzetben, többek között azért, mert másik délszláv légiósa, a horvát Miho Boskovic két alkalommal is bevette a válogatott Baksa László kapuját, igaz, így tett Younger is, akinek révén a Szeged az addigi kilencedik emberfórjából a negyediket értékesítette (7-9).
   
A gólzáporos rangadó harmadik nyolc percében többször is közel került az egyenlítéshez a csongrádi alakulat (8-9, 9-10), aztán a negyed közepe táján a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás büntetőből egalizált is, sőt Hegedüs Gábor akciógóljával már a Szeged tett szert vezetésre (11-10). Az izgalmas forgatókönyv szerint azonban az utolsó negyedet mégis Vasas-előny mellett kezdték a csapatok, miután az ifjú Vámos Márton, majd még Brguljan is betalált (11-12).
   
A kölcsönösen eltékozolt lehetőségeket követően a befejező játékrésznek már a fele lepergett, amikor a hazai Kiss Csaba balja villant (12-12), és miután több gól már nem esett, maradt a döntetlen.

Eredmény:
BL, C csoport, 4. forduló:
Szeged-Beton VE – TEVA-Vasas-UNIQA 12-12 (3-5, 4-4, 4-3, 1-0)
góldobók: Somogyi, Younger, Török, Hegedüs 2-2, Kunac, Kayes, Molnár, Kiss Cs. 1-1, illetve Brguljan 6, Boskovic 3, Decker, Katonás, Vámos 1-1
 
Később, a C csoport másik mérkőzése:
ZF-Eger – Partizan Beograd (szerb) 19:00