Női kosárlabda Euroliga

A címvédőnél zárja az évet a bajnoki címvédő Sopron

  • MTI/63

A Sopron szerdán a címvédő spanyol Salamancánál vendégeskedik a női kosárlabda Euroliga kilencedik, illetve tizedik fordulójában.

A címvédő otthonában Kurasováéknka nehéz dolga lesz

A B jelű, csak hétcsapatos csoportban a soproniak legutóbb 64-51-re kikaptak az orosz Orenburg csarnokában, majd vasárnap 100-58-ra kiütötték a Szekszárdot az NB I-ben, és továbbra is egyedüliként veretlenek idehaza. Az Euroligában három győzelemnél és öt vereségnél tartó magyar bajnokhoz képest a válogatott Vajda Annát is foglalkoztató Salamanca éppen fordított mérleggel áll, két ponttal megelőzve Székely Norbert együttesét, amelyet másfél hónapja 74-64-re vert az MKB Arénában. A címvédő spanyolok az utóbbi hetekben azonban nem nyújtottak olyan meggyőző teljesítményt, mint korábban, de ettől függetlenül pokolian nehéz mérkőzés vár Székely Norbert lányaira. A tréner azonban hisz a bravúrban.

"Ha nem tartanám képesnek rá a csapatot, akkor nem lenne helyem az edzői poszton! El kell hitetnünk a lányokkal, hogy bárki is legyen az ellenfél, akár a Tarbes, akár a Polkowice, akár a Salamanca, képesek lehetünk ellenük győzni. Aztán az adott pillanat majd eldönti, mit tudunk megvalósítani. Látható, hogy sok mindenre képesek vagyunk, de ugyanakkor időnként elbizonytalanodni is. A Salamanca a két vereségével együtt is egy nagyon erős csapat, de az plusz motivációt adhat nekünk, hogy mások már képesek voltak ellenük bravúrra." - mondta a soproniak vezetőedzője.

Női Euroliga
B-csoport, 9. forduló
Salamanca (spanyol) - Uniqa-Euroleasing Sopron 20:30 ó

 

 

 

 

Női Euroliga
A B-csoport állása
1. Orenburg (orosz) 15 pont
2. Fenerbahce (török) 14 pont
3. Salamanca 13 pont
4. Schio (olasz) 12 pont
5. SOPRON 11 pont
6. Polkowice (lengyel) 11 pont
7. Tarbes (francia) 7 pont