Európa Liga, K-csoport

A 92. percben gólt kapó Fulham kiesett, a Wisla a továbbjutó

Az Európa Liga K-csoportjának 6. fordulójában a Wisla Krakkó 2-1-re legyőzte a Twentét, és mivel az Odense a hajrában pontot mentett a Fulham otthonában, a lengyel csapat jutott tovább a 32 közé.

Wisla Krakkó - Twente A Wisla Krakkó csapatának még ugyan volt esélye a továbbjutásra, de csupán abban az esetben, ha a Fulham hazai pályán pontot vagy pontokat veszített volna a dán Odense ellenében. Ugyan a lengyelek sorsa nem a saját kezükben volt, tisztességesen végig hajtották a mérkőzést. A 12. percben Lukasz Gargula juttatta vezetéshez a hazaiakat, a korai gól pedig nagy lendületet adott a krakkóiaknak. Hiába alakítottak ki azonban ígéretes helyzeteket a lengyelek, az első játékrész hajrájában a tartalékosan felálló hollandok egalizáltak Luuk de Jong góljával. A fordulás után azonnal újra magához ragadta az előnyt a Wisla: Sergej Pareiko passzából Genkov tudott eredményes lenni. A hátralévő időben már történt különösebben semmi különös, de mikor elért Lengyelországba a dán pontszerzés híre, nagy üdvrivalgás tört ki a hazaiak között.

A Fulham ráfázott a könnyelműsködésre

Fulham - OdenseMartin Jol csapatának egyértelműek voltak a céljai: ha legyőzik Londonban a mindössze három pontot szerző Odensét, akkor a másik mérkőzés eredményétől függetlenül bejutnak a legjobb 32 csapat közé. Az első félidő közepén gyors egymásutánban két gólt is szerzett a Fulham: a 27. percben egy Dempsey-Zamora összjáték után előbbi talált be, majd a 31. percben Dembele labdáját Frei juttatta a dán kapuba.
A fordulás után kissé elkényelmesedett az angol brigád, a 64. percben Andreasen gólja azonban valamelyeset ébresztőt fújt a hazaiaknak. A mezőnyben ezután magához tértek a londoniak, de amikor úgy tűnt, hogy lehozzák a meccset "rutinból" jött a hidegzuhany: a dánok a 92. percben Djiby Fall révén egyenlítettek. Mivel a Krakkó legyőzte a Twentét, az angolok számára ez a kiesést jelentette.


Wisla - Twente 2:1

Európa Liga
K-csoport 6. forduló
Wisla Krakkó (lengyel)-Twente (holland) 2-1 (1-1)
g: Gargula (12.), Genkov (46.), illetve De Jong (39.)
Fulham (angol)-Odense (dán) 2-2 (2-0)
g: Dempsey (27.), Frei (31.), illetve Andreasen (64.), Fall (92.)