Király Kupa

Simán nyert a Real, remizett a Valencia

A spanyol Király Kupa 16 közé jutásért megrendezett párharc első mérkőzésén a címvédő Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott a Ponferradina otthonában, míg a Valencia gólnélküli döntetlenre végzett a Cádiz vendégeként.

Ronaldóék megszenvedtek a sárba
A Barcelonától elszenvedett vereség után José Mourinho nem pihentette játékosait a harmadosztályú Ponferradina ellen, a csapatban ott volt Cristiano Ronaldo, Marcelo és Higuaín is a sztárok közül. A nagy nevek ellenére nem igazán tudott magas színvonalú játékot produkálni a Madrid, ami elsősorban a rendkívül mély és göröngyös talajnak volt betudható.

Az izgalommentes első félóra végén végül megszerezte az oly fontos gólt a Real Madrid: a 29. percben José Callejón bújt ki a beragadó hazai védő mögül és Khedira centerezését belsővel a bal felső sarokba passzolta (0-1). Komolyabb erőfeszítéseket már nem tett a második félidőben a gólszerzés érdekében a Mourinho-gárda, így szűkös vezetéssel mehetett pihenőre.

A fordulás után 10 perccel a hazaiak egy távoli lövés után kis híján egalizáltak: Domenech lecsúszott beadása a felső lécet találta el, az ismétlést Yuri pedig lőtte mellé. Ezután Ronaldo veszélyeztetett volna egy szabadrúgásból, de a portugál lövése még a sorfalat sem élte túl. Aztán a 74. percben az Aranycipős portugál ügyesen húzta meg a pálya bal szélét, majd kissé kiszorított szögből kapura lőtt - szerencséjére a hazaiak portása igen ügyetlenül ért a labdához, ami végül a hálóba kötött ki (0-2).


A hátralévő időben már nem sok említésre méltó esemény történt, Sergio Ramos még becsúszva mentett egy hatalmasat, de végül magabiztosan behúzta a mérkőzést a Real Madrid.

Az ezzel a mérkőzéssel egy időben megrendezett mérkőzésen a Valencia gólnélküli döntetlent játszott a szintén harmadosztályú Cádiz otthonában.

Király Kupa
16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Ponferradina (III.o.) - Real Madrid 0-2 (0-1)
gól: Callejón (29.) Ronaldo (74.)
Cádiz (III.o.) - Valencia 0-0