Serie A

Nagamoto gólja döntött az Inter javára Genovában

Az olasz bajnokság 11. fordulójából elhalasztott találkozón Claudio Ranieri együttese a japán Yuto Nagamoto fejesgóljával 1-0-ra legyőzte a Genoát idegenben - már hetedik a tabellán.

Nagamoto három pontot szerzett csapatának
A novemberi esőzések miatt elhalasztott mérkőzésen az Inter a Fiorentina után a Genoát is legyőzte, így a milánói kék-feketék az utóbbi öt találkozójukból elmondhatják, hogy négyet megnyertek.

Elég álmoskásan indult a találkozó, az Inter támadójátéka ezen a napon sem igazán működött, a Pazzini-Milito duó szinte észrevétlen maradt. Az első félóra végén hatalmas tűzijáték alakult ki a genovaiak kapuja előtt: egy szöglet után Samuel fejesét védte Frey, majd a Milito által rátűzött kipattanót is bravúrral kivédte a hazaiak kapusa.

A fordulás után az 56. percben a semmiből gólt szereztek a vendéglátók: Granquist ugyan a kapuba fejelt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Valamivel tíz perccel később aztán a mérkőzés kulcsmomentuma következett: Álvarez beadására a nem éppen hórihorgas Nagamoto érkezett remekül, a kis japán fejesénél Frey pedig már tehetetlen volt (0-1). A legnagyobb esélye az egyenlítésre a genovaiaknak a rendes játékidő eltelte után volt, de Júlio Ceasar Rossi és Protto lövésénél is hatalmasat védett. Győzelmével az Inter feljött a hetedik helyre, a milánóiak rossz játékkal is nyerik a meccseiket, hátrányuk a listavezető Juventus-Udinese párossal szemben mindössze 10 pont. 

Serie A 11. forduló - elhalasztott mérkőzés
Genoa - Internazionale 0-1 (0-0)
Genova, Vezette: Banti.
Genoa: Frey - Dainelli, Granqvist, Kaladze, Moretti - Mesto, Rossi, Veloso, Constant (Jankovics 59.) - Merkel (Caracciolo 74.), Zé Eduardo (Pratto 51.). Vezetőedző: Alberto Malesani
Internazionale: Júlio Cesar - Zanetti, Lúcio, Samuel, Nagatomo - Faraoni (Álvarez 46.), Thiago Motta, Cambiasso, Poli (Obi 68.) - Milito (Forlán 82.), Pazzini. Vezetőedző: Claudio Ranieri
Gólszerző: Nagatomo (67.)
Sárga lap: Kaladze (57.), Pratto (73.), ill. Álvarez (61.)