Női kézilabda-vb

Levertek minket, de végül ők is megszívták

  • VNA

A magyar csapat ellen a világbajnoki selejtezőn túljutó német női kézilabda válogatott is keserű szájízzel utazhat haza Brazíliából.

„Még egy kupa is a végére…” - sóhajthattak fel a német újságírók a női kézilabda válogatottjuk számára katasztrofális eredménnyel véget ért világbajnokság után. Pedig nem úgy indult, hogy a végén gyászos hangvételű beszámolók szólnak majd a németek brazíliai szerepléséről, akik a világbajnoki nyitányon az olimpiai bajnok Norvégia ellen győztek. Ezt azonban kellemetlen vereségek (Montenegró, Angola és Izland ellen) követték, így végül a csoportból sem sikerült továbbjutniuk. Az olimpiai selejtezős helyezést ily módon - a mieinkhez hasonlóan - szintén elsirató németek az alsóházban, az ún. Elnök Kupáért játszottak tovább.

A német női válogatott számára nem alakult jól a brazíliai világbajnokság
A helyosztókon különösebb lelkesedés nélkül, de eredményesen játszó németek végül 33-25-re győztek Tunézia ellen, így megszerezték a 17. helyet, amelyért paradox módon még egy külön trófea is járt, amelyet a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke, Hassan Moustafa adott át a roppant csalódott Isabel Klein-nek. „Sem csapatként, sem pedig egyénileg nem nyújtottunk jó teljesítményt” - elemzett szomorúan Klein a kupa átvétele után, amely vélhetően nem fog előkelő polcra kerülni a német kézilabda szövetség székházában.