Videoton

Az sem kizárt, hogy tavasszal nem botlunk - Sándor György

A Videoton csapatkapitánya évértékelő nyilatkozatában beszélt a sokat látott légiósokról és persze a bajnoki esélyekről is.

Sándor György nem panaszkodik, mikor az őszi szezonjáról kérdezik, hiszen a mögöttünk álló félszezonban állandó játéklehetőséget kapott a portugál Paulo Sousától - sőt, a csapatkapitányi karszalag is az ő karját "díszíti"- és a magyar válogatottban is szóhoz jutott.

A középpályás egyike azon magyar játékosoknak, akik a rengeteg külföldivel dolgozó csapatban is rendszeresen pályára lépnek valamint húzóembere is a piros-kékeknek. A szezon folyamán az "új" játékospolitika miatt rengeteget támadták a Videotont, de a csapatkapitány belülről szemlélve nem lát emiatt problémákat.
 
"Jó közösség alakult ki. Soknemzetiségű, hiszen van itt szerbtől montenegróin, szlovákon át brazilig sok játékos – érdekes, hogy még sincsenek nyelvi nehézségeink. Mindenki befogadó, vevő arra, amit a másik mond, meg akarja érteni, ezért meg is érti. Spanyolul is tanulunk, bár azt nem állítanám, hogy már nem adnának el Spanyolországban". A székesfehérváriak idegenlégiósai - a magyar bajnokságban megszokottakkal ellentétben - nem "sokadrangú" vándormadarak, hanem a Manchestert, a Chelsea-t, a Villarreal-t vagy a Parmát is megjárt labdarúgók, akik ugyan nem tudtak alapemberekké válni a fent említett klubokban, egyáltalán nem érzik visszalépésnek, hogy a magyar élvonalban kell hétről-hétre pályára lépniük.

Sándor György (középen) csapata vezére volt az ősz folyamán
"Egyetlen egyszer sem éreztettek olyasmit, hogy a kisujjukból kirázzák, ami itt szükséges. Profik, és ennek megfelelő a hozzáállásuk. Szerintem egyébként sem rossz a bajnokság színvonala. Sokan beszélnek róla úgy, hogy közben nem látják a meccseket, vagy egyetlen félidő alapján ítélkeznek. Ezért is jó, hogy jöttek hozzánk játszani olyan fejlett futballkultúrából, mint mondjuk Spanyolország, ezek a csapattársaink elvihetik a hírünket, és otthon is elmondhatják, nem is olyan rossz ez a magyar bajnokság. Nem beszélve a szakmai stáb tagjairól, akik szintén tudják, vannak itt jó játékosok."

A bajnoki címvédő fehérváriak 17 lejátszott mérkőzés után a harmadik helyen állnak az OTP Bank Ligában, kilenc ponttal lemaradva a listavezető Debrecentől és öttel a második helyen álló Győri ETO-tól. A középpályás szerint nem behozhatatlan ez a hátrány, mert mint, mondja, nem tartja kizártnak, hogy a tavasszal ők is produkálnak egy veretlen félszezont.

"Nem úszott el semmi. Jók a vetélytársaink, a Debrecen és a Győr is kimagasló teljesítményt nyújtott az ősszel. De édesapám szokta mondani, a tavaszi bajnokságban dupla annyit kell küzdeni egy pontért, mint az ősziben. Megteszünk mindent azért, hogy ezt a küzdelmet megvívjuk, és kihasználjuk, ha a riválisok botlanak. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mi nem fogunk botlani, ez esetben pedig a jelenlegi első két helyezett elleni meccsek rendkívül fontosak lesznek, ezeket otthon játsszuk."