Műkorcsolya

Pljuscsenko december végén indul újra versenyen

  • VNA

Bár visszatérését már közel egy éve bejelentette, hivatalosan mégis csak december végén tér vissza a jégre Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok olimpiai bajnok műkorcsolyázója.

Tavaly ugyan a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) eltiltotta őt a versenyzéstől, nem mernénk rá fogadni, hogy nélküle rendezik meg a 2014-es téli olimpia műkorcsolya versenyeit. A Szocsira koncentráló Pljuscsenko ugyanis 22 hónapos kihagyás után december végén ismét jégre lép majd hivatalos versenyen. A 28 esztendős klasszis a december 26-28 között Szaranszkban sorra kerülő orosz bajnokságon tér vissza a mezőnybe, amelyre vonatkozó részvételi szándékát hétfőn véglegesítette a szervezők felé.

Pljuscsenko visszatérést sokan várják a műkorcsolya rajongók közül

A torinói olimpián győztes, emellett pedig háromszoros világbajnoknak számító Pljuscsenko eddig térdoperációja és kézsérülése miatt odázta el a visszatérést, amelynek célja az, hogy élete negyedik olimpiáján is szerepelhessen Szocsiban. "A műkorcsolya világában sokan várják, várták már Pljuscsenko visszatérést és kíváncsiak arra, hogy ilyen idősen még mire lehet képes. A legutóbbi világbajnokságon ugyan Artur Gacsinszki révén jutott egy bronzérem is az orosz férfiaknak, de jelenleg nem nagyon van olyan meghatározó férfi versenyzőjük, aki komolyan veszélyeztetné Pljuscsenko olimpiai szereplését. Valóban voltak sérülései a közelmúltban, a Twitterre fel is tette azt a felvételt, amely törött ujját ábrázolja" - mondta a hatharom.com-nak Ajkler Zita az Eurosport műkorcsolya kommentátora.