Átigazolás

Mourinho rutint szeretne a Realba, Lampardra hajt

Angol sajtóhírek szerint a Real Madrid, portugál vezetőedzője, José Mourinho kérésére ajánlatot készül tenni Frank Lampardért, a Chelsea középpályásáért, aki André Villas-Boas nyári érkezése óta nem érzi magát túl jól a csapatánál.

Frank Lampard José Mourinho menedzseri időszaka alatt teljesedett ki a Chelsea-nél, és időről időre felvetődött a nemzetközi sajtóban, hogy a portugál szakember az Interhez és a Real Madridhoz is szívesen odavitte volna az angol középpályást. A Királyi Gárda szombati, Barcelona elleni veresége újra beindította a pletykákat, amelyeknek alapot adhat, hogy Lampard állítólag nincs túl jó viszonyban André Villas-Boassal, a Kékek jelenlegi menedzserével, akinek a hírek szerint egyik legfontosabb célja a csapaton belül, hogy a hangadókat, akik már Mourinho idején is a csapat játékosai voltak, egy kicsit a háttérbe szorítsa.

Frank Lampard és José Mourinho ünneplik a Chelsea bajnoki címét 2005-ben

Ugyanakkor lehet, hogy csak arról van szó, hogy ezek a futballisták (Lampard, Terry, Drogba, Cole, Malouda) mind elmúltak 30 évesek, és az együttesnek szüksége van arra, hogy fiatalabbakat építsenek be, mindenesetre a hangulat állítólag nem a legjobb a bajnokságban csak ötödik helyezett, de a BL-ben azért a manchesteriekkel ellentétben továbbjutó csapatnál.

Mourinho ezt megpróbálhatja kihasználni és a The Sun értesülései szerint Esteban Granerót adná cserébe Lampardért, akinek ő maga nem sok lehetőséget ad a Real Madridban. A csere a fiatalítás elve alapján kimondottan jól jöhetne a Chelsea-nek, hiszen Granero 24 éves, ráadásul egyre inkább úgy tűnik, hogy Villas-Boas előszeretettel alkalmazza a dél-európai vagy dél-amerikai országokból jövő focistákat. Elég, ha David Luizt, Romeut, Ramirest, Meirelest, Matát vagy Torrest említjük.

A kérdés már csak az lehet, hogy a Real Madridnak valóban egy 33 éves, a szurkolók által a csapattól elvárt stílusba igen nehezen beilleszthető középpályásra van-e szüksége ahhoz, hogy a Barcelona fölé kerekedjen. Főleg, hogy a szombati vereség ellenére is jó esélye van arra a csapatnak, hogy a következő forduló után vezesse a bajnokságot, és a szezon eddigi részében sokkal meggyőzőbb és eredményesebb volt a kisebb csapatok ellen, mint a katalán gárda.