EURO 2012

Elindult a jegyértékesítés második fázisa

  • VNA

Újabb 448.000 jegyet dobott piacra az UEFA a 2012-es labdarúgó Eb-re vonatkozóan. A sorsolás ismeretében ezúttal is borítékolható a többszörös túljelentkezés.

A december másodikai sorsolás után nem sokkal, hétfőn elindult a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság jegyértékesítésének második fázisa. Most a 16 résztvevő ország szurkolói vásárolhatnak belépőket a csapatuk által játszott találkozókra. Az UEFA hivatalos honlapján azon országban lakók igényelhetnek jegyet, akik a résztvevő országok egyikében rendelkeznek állandó lakcímmel. A tervek szerint most 448.000 belépő talál majd gazdára, méghozzá a várható többszörös túljelentkezés miatt sorsolásos formában. A jelentkezési határidő: 2012. február 29.

Elindult az Euro 2012 jegyértékesítésének második fázisa
A lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán a jegyek 32%-át kívánják a résztvevő csapatok szurkolóinak adni. Minden csapat saját mérkőzésén a belépők 16%-ára lesz jogosult, ami a stadion kapacitásokat figyelembe véve hozzávetőlegesen 6.000 belépőt takar. A negyed- és elődöntőkre csapatonként ötezer, a fináléra kilencezer belépőt tart fenn az UEFA az érintett csapatok szurkoló táborainak.

A 2012-es Eb-re vonatkozó 1,4 millió jegyből 550.000 már korábban gazdára talált. Az akkori érdeklődésre jellemző, hogy összesen 12,1 millió igénylés érkezett, így nagy szerencsére volt szükség ahhoz, hogy valaki belépőhöz juthasson. A legolcsóbb jegyek az Eb-re 30 eurótól kezdődnek, a döntőre a legdrágább ülőjegy viszont 600 eurót kóstál. Az UEFA tájékoztatása szerint a stadionokba szóló összes belépőjegy 85%-át a szurkolóknak tervezik értékesíteni és csak a fennmaradó 15%-ot tartják meg a szponzoroknak, támogatóknak és egyéb fontos személyeknek.