Vívás

Boczkó örül győzelmének, de a vb-t még mindig sajnálja

A magyar párbajtőröző örül az ob-n aratott sikerének, de még mindig nem tudta megemészteni, hogy a vb-n már a legjobb 64 között búcsúzott.

Boczkó Gábor nagy csatában nyert - Fotó: Delmagyar

Párbajtőr egyéniben a férfiaknál tavalyi címét megvédve Boczkó Gábor győzött a vívók országos bajnokságán a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A tíz éve elhunyt olimpiai és világbajnok párbajtőröző, Nemere Zoltán emlékére rendezett viadalon a férfi szakág két hazai legjobbja, Boczkó Gábor és Imre Géza a négy között vívott egymással, s szoros asszóban előbbi bizonyult jobbnak 15–12-re. A döntőben Boczkó ellenfele Szényi Péter volt, aki jobban kezdett, de Boczkó végül 15-8-ra győzött.

"Kemény asszóim voltak a nap során, így semmiképpen sem mondanám, hogy könnyen védtem meg a címemet. Ám ez volt a célom azután, hogy két hete a dupla hazai válogató mindkét napján én végeztem az első helyen. Szerettem volna, ha ez a szériám nem szakad meg az országos bajnokságon sem. Bevallom, még most is nagyon bánt, hogy a világbajnokságot egyéniben elszúrtam, és bosszant az is, hogy a csapatverseny döntőjében a végén két tus hátrányból nem tudtam megfordítani a franciák elleni mérkőzést. A vb után ez a három hazai verseny nagyon fontos volt számomra, hogy visszajöjjön az önbizalmam, lássam, mégiscsak tudok vívni. S az is jó visszajelzés, hogy most az elődöntőben és a döntőben is képes voltam hátrányból fordítani. Ezt a kemény munkát kell folytatnom, s meggyőződésem, hogy a Világkupa-versenyeken sem lesz gond. Bár a vb-n sajnos sok pontot elhullajtottam, így visszaestem a világranglistán, fegyelmezett, jó vívással meg tudom oldani a kvalifikációt; biztosra veszem, hogy kijutok Londonba" - nyilatkozta Boczkó Gábor az mno.hu-nak győzelme után.