Rali

230-as tempóról murva gumikkal nagyon nehéz lassítani aszfalton

A Mikulás Rallye győztesének, Kazár Miklósnak külön öröm volt, hogy Turánnal és Turival tudtak meccselni.

Kazár Miklós a Mitsubishi Lancer EVO IX-cel

Az elmúlt vasárnap került megrendezésre a 15. Mikulás Rallye. A Veszprém környéki futamot a negyed évet kihagyó Kazár Miklós nyerte Dallos Ferenccel az oldalán egy Mitsubishi Lancer EVO IX volánja mögött.

“A verseny előtt kitaláltunk egy gumitaktikát Asival közösen. Két opció volt; egy jó, meg fogalmazzunk úgy, hogy egy jó közepes. Nem volt könnyű a választás, hiszen volt olyan pálya amely 20 százalékban volt aszfaltos, volt olyan, ahol 15-ben, míg akadt olyan gyors, amely 100 százalékig aszfaltos volt” -  nyilatkozta Kazár a boon.hu-nak. - “Az első körre - mint az később kiderült - a többiek, a mezőny választott jól, s nem mi. A mi csapatunk viszont a második körbe húzott bele jól! Az első két gyors után kicsi volt az előnyünk - egy tized másodperc - Levi (Szabady Levente csapatvezető) mondta is, hogy tartsunk meg ezt az “óriási előnyt.” A kör végére jó volt a hangulat, majd a folytatást meghúztuk, és be is jött a taktikánk.”

A pilóta kiemelte, hogy a győzelmet a remek Yokohama abroncsoknak is köszönhetik.

“A 4. szakaszon ugyan bennmaradt néhány másodperc, azonban az utolsó előtti gyorson abszolút időt sikerült autóznunk Ferivel, ugyanakkor az utolsón olyan 98 százalékos, amolyan “biztonsági ” versenyzéssel rukkoltunk elő.Az idei Mikulás rali egyébként jól szervezett, kitűnő verseny volt. Annyit azért megjegyeznék, hogy 230-as tempóról, murva gumikkal, nagyon nehéz lassítani - aszfalton. Úgy érzem, hogy ezt is megtanultuk. Külön öröm, hogy Turánnal és Turival tudtuk meccselni egy olyan versenyen, amit Feri teljes mértékben komolyan vett. A versenyen használt Yokohama gumik végig tökéletesen és prímán muzsikáltak! Győzelmünket Mafi családjának csakúgy ajánljuk, mint Csapatomnak és Partnereinknek! Köszönöm nekik, és Asinak a segítséget, a Családomnak pedig azt, hogy elviselte a távollétemet. Viszlát az év végén, a Szilveszter Rallyen!”