La Liga

Mourinho Fortunára kente a Real Madrid Barcelona elleni vereségét

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho szerint a szerencsének óriási szerepe volt abban, hogy csapata szombat este 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Primera División legnagyobb rangadóján a Barcelona ellen.

"Az öltöző szomorú volt, de csendes" - írta le a hangulatot a portugál mester a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Mondtam a mérkőzés előtt is, hogy kiegyensúlyozottan készültünk, és nem szálltunk volna el akkor sem, ha nyerünk, és hatpontos előnybe kerülünk. Ha nyersz, boldog vagy, ha vesztesz, szomorú. De most egyenlő pontszámmal állunk a tabellán, és ha nyerünk Sevillában, megint mi fogunk vezetni."

José Mourinho gesztikulál a Real Madrid-Barcelona Primera División-mérkőzésen, miközben a Barcelona stábja egy gólnak örül a Santiago Bernabéu Stadionban 2011 decemberében

Mourinho elemezte a mérkőzést, és szerinte leginkább Fortuna döntött a Barcelona javára.

"A foci a részleteken dől el, és a szerencsének is nagy szerepe van benne. 1-1 helyett 2-0-ra is vezethettünk volna, mert voltak helyzeteink, és normális esetben azokat ki is használtuk volna. A második félidőben ők lőttek előbb gólt, és ez csak a szerencséjüknek volt köszönhető. Egyenlíthettünk volna, de újabb nagy helyzeteket hagytunk ki. Ők lélektani fölénybe kerültek, a saját játékukat játszhatták. 1-3-nál nyugodtak maradtunk, és lehetett volna 2-3 is, de ekkor is ziccert hibáztunk, amihez nem sok köze volt a kapusnak, inkább a szerencsén múlott. Anélkül, hogy lebecsülném az ellenfelet, a szerencse jelentette a különbséget" - mondta a szakvezető. 

Az újságírók kérésére a portugál kitért arra is, hogy hogyan értékeli a 2011-es évben a Barcelona ellen játszott 7 mérkőzést, amelyek közül hármat elvesztettek, három döntetlen lett, és egyet - a Király Kupa döntőjét - hosszabbításban megnyertek.

"A számok alapján többször nyertek mint mi, és így könnyű azt mondani, hogy jobbak voltak. Az idő telik, és elfelejtjük a részleteket. Pepe jogtalan kiállítását vagy Higuaín meg nem adott gólját a korábbi meccsekről. A kupadöntőben aratott győzelmünket sokra tartom, mert annak köszönhetően szereztünk egy trófeát. De tény, ők nyerték a több meccset, jobbak voltak nálunk az idén" - összegzett Mourinho.

A mérkőzés összefoglalója