Tenisz

Felemás érzésekkel gondolok vissza erre az évre - Fucsovics

Fucsovics Márton többet remélt első felnőtt évétől és sokat vár attól, hogy januártól új edzője lesz.

Fucsovics nem elégedett - Fotó: boon.hu

A kétszeres junior Grand Slam-bajnok számára a 2011-es esztendő volt az első felnőttek között töltött szezon, ennek mérlege menedzseri és játékosszempontból egyaránt megvonható.

"Ugyan az év elején, a világranglistahelyezésre megfogalmazott céljainktól némileg elmaradt Marci, ettől függetlenül nem feltétlenül negatív a 2011-es esztendő megítélése, hiszen közel ezer helyezést javított január óta - mondta Joó György, Fucsovics Márton menedzsere a szon.hu-nak. - Nyilván lehettek volna jobbak is az eredmények, de a jelek szerint még tanulnunk kell a felnőtt teniszt, mert az teljesen más, mint a junior. Minden egyes pontért keményen meg kell harcolni, talán ez volt a legszokatlanabb ebben az első évben. A jövő évre vonatkozóan az a legfontosabb, hogy jobban meg kell szervezni az edzésmunkáját és a versenyeken való edzői kíséretét. Ezzel kapcsolatban van egy bejelentenivalóm, hiszen Hornok Miklós mellett a januári feladatok során egy másik trénere is lesz Marcinak, nevezetesen a szlovák Jan Solcani, akit az év eleji kínai túránk során ismertünk meg, mint későbbi Davis Kupa-játékosok trénerét, illetve mint a sanghaji teniszklub vezetőedzőjét. A felkészülési munkát a Budapesten létesült új szövetségi létesítményben végzik majd, ahol kemény pályán is lehetőség nyílik mód a gyakorlásra. A szakmai irányvonalat pedig a szlovák szakember és Hornok Miklós határozza meg közösen."

Fucsovics jelenleg is az egyik nyíregyházi fitneszközpontban gyűjti az erőt a következő évi megpróbáltatásokra Szabó Csilla fitneszedző irányításával.

"Felemás érzésekkel gondolok vissza erre az évre, amelynek a kellemesebb részét az ITF-future-versenyeken kiharcolt elődöntős szereplések jelentették, ezekre büszke is vagyok - mondta a világranglista 577. helyezettje. - Azonban nem teljesen így terveztem ezt az évet, jobb eredményekre számítottam és jobb helyen akartam állni a világranglistán, mint ahol most vagyok. A következő esztendőt egy három hetes izraeli versenysorozattal indítom, új reményekkel várom 2012-t, amikor is csak és kizárólag a teniszre fogok koncentrálni. Sokat remélek az új edzőmtől, aki a harmincas éveinek elején járó, fiatalos szakember, motivált, és azt akarja, hogy minél jobb legyek. Egyelőre azonban a fizikumom javításán van a hangsúly, ütőt várhatóan csak a hónap végén veszek majd a kezembe."