Sífutás

Amerikai és orosz győzelem a davosi sprintekben

  • VNA

Az amerikai Kikkan Randall és az orosz Alexej Petyukov sikerével ért véget a davosi szabad stílusú sífutó sprint verseny.

A sífutók számára vasárnap szabad stílusú sprint versenyekkel ért véget a davosi hétvége. A nőknél meglepetés született, hiszen az idén még veretlen Marit Björgen nem jutott be a döntőbe.Az ő távollétében az amerikai Kikkan Randall győzött a döntőben, méghozzá magabiztosan. A döntőben végig vezető Randall ezzel sorozatban a negyedik szabad stílusú versenyét nyerte meg a Világkupában, a szakági Vk-ban pedig tovább növelte előnyét. A befutónál a második helyért volt nagy hajrá, ahol végül az orosz Matvejeva ért be hamarabb a célba.

Randall tovbábra is nagy fölényben van a sprinterek között

A férfiaknál az összetett Világkupát vezető Petter Northug bejutott a döntőbe, de ott már a szakági specialisták ellen nem sok esélye volt. A futamot az orosz Alexej Petyukov nyerte meg, aki a cél előtt már 800 méterrel elszakadt a mezőnytől és pályafutása második sikerét szerezte meg. Mögötte két svéd sífutó zárt még a dobogón, a kussamói első sprintet nyerő Teodor Peterson és az idén első sprint versenyén induló Emil Jönsson révén. A Világkupa sorozat a jövő héten a szlovéniai Roglában folytatódik, ahol a davosihoz hasonlóan szintén 1500 méteren, tehát magaslaton rendezik a versenyeken.

Sífutó Világkupa - Davos (SUI)
férfi sprint - szabad stílus
1. Alexej PETYUKHOV (orosz)
2. Teodor PETERSON (svéd)
3. Emil JÖNSSON (svéd)
4. Devon KERSHAW (kanadai)
5. Petter NORTHUG (norvég)
6. Nyikolaj MORILOV (orosz)
Sífutó Világkupa - Davos (SUI)
női sprint - szabad stílus
1. Kikkan RANDALL (amerikai)
2. Natalia MATVEJEVA (orosz)
3. Maiken Caspersen FALLA (norvég)
4. Hanna BRODIN (svéd)
5. Laurien VAN DER GRAAFF (svájci)
6. Heidi WENG (norvég)