Sífutás

Northug most 30 km-en oktatta a mezőnyt Davosban

  • VNA

Petter Northug sikerével ért véget Davosban a férfiak 30 km-es sífutó versenye, a norvég klasszis közel egy percet vert minden riválisára.

Remek hangulatban, tomboló svájci nézők előtt vette kezdetét Davosban a férfiak 30 km-es sífutó versenye, ahol a hazai szurkolók elsősorban a helyben lakó Dario Cologna miatt látogattak ki a pályára. Az 1500 méteres tengerszint feletti magasságban rendezett futamon azonban az összetett Világkupa címvédője ezúttal nem volt versenyben a helyezésekért és végül csak a 23. helyen végzett. Az négy darab 7,5 km-es körből álló futamot a svédek olimpiai bajnoka, Marcus Hellner kezdte a legjobban, aki azonban 12 km után fokozatosan visszaesett és végül még a dobogóról is lemaradt. A vezetést viszont a mezőnyben utolsóként induló Petter Northug vette át.

A norvégok olimpiai és világbajnoka fokozatosan növelte előnyét és végül fölényesen győzött az erejét jól beosztó Maurice Manificat és a remekül hajrázó cseh Lukas Bauer előtt. Vasárnap Davosban a sífutó Világkupa szabad stílusú sprint versenyekkel folytatódik.

Sífutó Világkupa - Davos (SUI)
Férfi 30 km-es szabadstílusú verseny
1. Petter Northug (norvég) 1:17:43,8
2. Maurice Manificat (francia) +51,4 mp
3. Lukas Bauer (cseh) +59,5 mp
4. Marcus Hellner (svéd) +1:11,8 mp
5. Martin Johnsrud Sundby (norvég) 1:19,7 mp
6. Petter Eliassen (norvég) +1:45,2 mp