Karrier

Balogh János elhagyná Nagy-Britanniát, de a jövője még kérdéses

Az egykori debreceni kapus három éve szerződött a skót Heartshoz, ahol azonban most felbontották a szerződését.

Balogh János még nem tudja, hol folytatja - Fotó:origo

Három év után felbontotta Balogh János szerződését a skót Hearts csapata. A Debrecennel magyar bajnok kapus január 1-jével szabadon igazolhatóvá válik.

"Lassan egy éve, hogy kikerültem az edinburghi csapat kapujából és az utóbbi időben már reményem sem volt a szereplésre. Ezért az elmúlt három hétben már folyamatosan egyeztettünk az elválás részleteiről. Örülök, hogy a kontraktusom eredeti lejárta előtt szabadulok és menedzserem segítségével, kötöttségek nélkül kereshetek új klubot magamnak" - mondta a Blikknek Balogh.

Az egykori válogatott játékos legszívesebben elhagyná Nagy-Britanniát, de Európában maradna.

"Egyelőre még nincsenek konkrétumok, de szívem szerint elhagynám Nagy-Britanniát és más európai bajnokságban védenék. Tudom, ez nem kívánságműsor, és óriási hátrány, hogy ugyan edzésben vagyok, de hosszú ideje nem védtem tétmeccsen. Most minden lehetőséget meg kell ragadnom. Semmit nem zárhatok ki, a legfontosabb, hogy játéklehetőséghez jussak. Az viszont biztos, hogy jövő héten hazaköltözünk a családommal, és Magyarországon töltjük az ünnepeket. Egészen addig maradunk, míg ki nem derül, hova szerződöm" - jelentette ki a 29 éves kapus.