Bundesliga

A Bremen a Wolfsburg, a Leverkusen a Hannover ellen zárkózhat a dobogóra

A Bundesliga 16. fordulójának szombati játéknapján a Werder Bremen a Wolfsburgot fogadja, a Leverkusen Hannoverbe látogat, a HSV pedig Mainzba utazik.

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 15:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: 1
Bár a hazaiak számítanak a találkozó esélyesének, egy sérülés miatt kénytelen lesz felforgatni az összeállítást Thomas Schaaf. A brémiak „örökös” edzője ugyanis nem számíthat az izomsérüléssel bajlódó alapemberére, Marko Marinra.
„Ez egy új helyzetet eredményez - mondta Schaaf a sérülésről. - Izomsérülése van, ami a jövő hétig elhúzódhat. Annak viszont örülök, hogy Florian Trinks remek formába lendült az elmúlt hetekben és megtalálta a helyét a pályán. Már a szezon elején aktív volt, akkor azonban még sok hibával játszott. De nem adta fel, így egyre inkább kiharcolja a helyét a csapatban."

Felmerült az is, hogy Marin sérülése miatt Pizarro lép egy sorral hátrébb és lesz a brémaiak játékmestere.

„Természetesen ez a szituáció is felvetődött, hiszen Caludio magas játékintelligenciával rendelkezik, ezt már máskor is bizonyította.”

Kedden délelőtt nem volt kellemes programja a VfL Wolfsburg labdarúgóinak, akik kínosan alakult gyárlátogatáson vettek részt a Volkswagennél. Az üzemi gyűlésre díszvendégnek meghívott labdarúgók ugyanis a várt taps helyett mérsékelt ünneplést kaptak, a hangulatot pedig alaposan lerontotta a hátsó sorokból erősen felhangzó füttyszó és fujjolás. A Felix Magath edző irányításával érkező csapat egy óra elteltével hagyta el a nem túl kellemes hangulatot árasztó helyszínt.

A Leverkusennek nem lesz könnyű dolga a Hannover ellen - Fotó: AFP

FSV Mainz 05-Hamburger SV 15:30 hathárom-tipp: xA Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt foglalkoztató Mainz a Hamburgot látja vendégül. A hazaiak Wolfsburgban szereztek fontos pontot az elmúlt fordulóban, míg a HSV a Nürnberget győzte le hazai pályán. Thorsten Fink érkezésével kijelenthető, hogy végre egy karizmatikus személy ül a Hamburg kispadján, aki fazont ad a csapatnak. Amikor a korábbi Bayern München-játékos megérkezett a kikötővárosba, akkor kiesőhelyen állt az együttes. Most a hamburgiak a 11. helyen állnak, és ha jól sikerül az őszi hajrájuk, tavasszal az európai kupaporondot jelentő helyekért is harcolhatnak a Bundesligában.

1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 15:30
hathárom-tipp: 1
A vendéglátók éppen a kiesőhelyek előtt vannak a 16. forduló előtt, így égetően szükségük van a pontokra. Erre nem is lehetne jobb alkalom, mint az idegenben nem túl acélos Hoffenheim elleni hazai összecsapás.
„Most nagyon nagy szükségünk van a pozitív eredményekre. A csapat nagyon motivált és mindig jó hangulatban van. A Hoffenheim egy jó minőségű játékosokból álló csapat, de  az eredményeik nem meggyőzőek. Az edző náluk még nem találta meg a megfelelő összeállítást. A csapatomnak jól kell játszania és sok helyzetet kialakítani” - fogalmazott Dieter Hecking, a nürnbergi tréner.

1.    FC Köln-SC Freiburg 15:30 hathárom-tipp: 1A hazaiaknál minden Lukas Podolskiról szólt ezen a héten (is). Egyrészt a német válogatott balszélső ágyékproblémákkal szenvedett, másrészt ismét csapatnevek repkedtek vele kapcsolatban. A Bild értesülései szerint ugyanis ő lehet egyik lehetséges utód Lukas Podolski lehet, akivel kapcsolatban már többször megpendítette a német sajtó, hogy továbbállna szülővárosának csapatától. A Schalke sportigazgatója, Horst Heldt szűkszavúan kommentálta a felvetést. "Lukas nagyon jó játékos, de szerződés köti a Kölnhöz. Többet nem kívánok erről beszélni".

Stale Solbakken a Freiburg elleni meccsről megjegyezte, nem lesz könnyű dolguk szombat délután.
„A Freiburg az utolsó négy mérkőzésén veretlen maradt és jó formában játszik. Egy hazai meccs viszont mindig lehetőséget ad nekünk arra, hogy 3 pontot szerezzünk” - jegyezte meg a tréner, aki külön felhívta a figyelmet a freiburgiak gólvágójára, Papiss Demba Cissére.

FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach 15:30 hathárom-tipp: 2Az újonc a harmadik helyezett ellen lép pályára, azaz az Augsburg a Borussia Mönchengladbachot fogadja. Különös találkozó lesz ez Jan-Ingwer Callsen-Bracker számára, aki évekig szerepelt a Borussiában, ám 2011-ben az augsburgiakhoz igazolt.
„Amikor a Borussiában szerepeltem, gyakran hátráltattak a sérülések, most azonban ez másképpen van. Egészséges vagyok és megszakítás nélkül pályára léphetek, aminek köszönhetően teljesen felvettem a ritmust. Mindig előre kell nézni. Az itt és most számít, ez a fontos. Nyilvánvaló, hogy tanulságos éveket töltöttem az ellenfélnél, ami most is segít nekem. Megpróbáltam ott is a legtöbbet kihozni magamból” - vélekedett a 27 éves védő, aki elmondása szerint mindent megtesz azért szombaton, hogy csapata ne maradjon pont nélkül.

Hannover 96-Bayer Leverkusen 18:30  (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
Bár a Bayer Leverkusen nyert a legutóbbi fordulóban a Hoffenheim ellen hazai pályán, Robin Dutt csapata még mindig nincs ott, ahol azt a vezetőedző megálmodta. A szakember néhány hete ugyanis kijelentette, hogy karácsonyig mindenképpen fel kell érnie a dobogóra a tavalyi ezüstérmesnek a Bundesligában.
A hátralévő mérkőzéseken a célunk 6 pont, még akkor is, ha ez nem lesz könnyű - jelentette ki Robin Dutt a Hannover elleni találkozó előtt. - A Hannover a saját stadionjában még veretlen, a lehetséges 21 pontból 16 pontot begyűjtött.Nem szabad botlanunk, jelenleg mi vagyunk a legjobb mérleggel rendelkező csapat idegenben, ezért önbizalommal kell fellépnünk. Azt hiszem, a csapat bizonyította az utóbbi időkben, hogy a mentalitása lenyűgöző.”

A Hannover legutóbb Freiburgban ért el 1-1-es döntetlent, most pedig 3 pontra készül a leverkuseniek ellen.

„Egy kiváló csapat lesz az ellenfelünk. Ha fizikailag erősek leszünk, agresszavak a párbajokban és gyors iramban játszunk, akkor lesznek lehetőségeink. Az ellenfelünk erős csapat, különösen a szélsőik, Andre Schüerrle, Sam és Sidney kiválóak. Meg kell szerezni tőle a labdát, majd gyorsan ritmust váltani” - mondta Mirko Slomka, a hazaiak trénere.