Angol foci

Wilshere szerint Wenger ideális szövetségi kapitány lenne

Az Arsenal 19 esztendős, ötszörös angol válogatott középpályása szerint Arsene Wenger lenne a legalkalmasabb a nemzeti csapat élére Fabio Capello távozása után.

"Nagyszerű lenne, ha elnyerné ezt a tisztséget. Ő folyamatosan bizonyítja, hogy a legjobb szakemberek egyike" - mondta Jack Wilshere, aki jelenleg bokasérülése utáni rehabilitációját tölti, optimista becslések szerint január végén térhet vissza. A középpályás az Arsenal egyik nyári felkészülési mérkőzésén szenvedett súlyos sérülést.

"Ő és Alex Ferguson a legjobbak a Premier League-ben. Azok, akik ezt megkérdőjelezik, ostobák. El lennék ragadtatva, örömmel üdvözölném, ha kineveznék a válogatott élére" - tette hozzá a játékos.

Fabio Capello 2007 decemberében vette át a Háromoroszlánosok irányítását, a balul sikerült Európa-bajnoki selejtezősorozat után. Kivezette az angolokat a dél-afrikai világbajnokságra, ahol a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat. A jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re csoportelsőként jutottak ki az angolok, az olasz szakember szerződése a torna végéig érvényes. Wengert 2014 júniusáig köti megállapodás az Ágyúsokhoz, de a közelmúltban már többször beszélt arról, hogy ez lehet az utolsó éve a londoniaknál.