Bundabotrány

Schultz László vallomása sokat érhet a nyomozóknak

Címkék:

A Peruban őrizetbe vett játékos a fogadási botrány kapcsán került képbe, a Blikk szerint hamarabb hazajuthat Magyarországra, ha információkkal segíti a nyomozókat.

A korábban a Vasasnál, a Stadlernél, a Honvédnál, a III. Kerületi TVE-nél és a BVSC-nél is megforduló védő ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, és még a nyáron vették őrizetbe Peruban. Azóta Limában raboskodik, igencsak megviselték a körülmények.

"Schultz Lászlót még mindig a limai börtönben tartják fogva. A helyi illetőségű ügyvédjével tartjuk a kapcsolatot, ő pedig még nem értesített bennünket arról, hogy hazatérhet védence - mondta a Blikknek a perui konzulátus egyik munkatársa. - A kiadatást nehezíti, hogy a helyi jogszabályoknak megfelelően kell eljárni, és az itteni hivatalok meglehetősen lassan dolgozzák fel az ügyeket. Már négy hónapja tartják fogva a férfit, és továbbra sem lehet tudni, mikor utazhat haza."

A lap úgy tudja, Schultz játékosmúltja, illetve kapcsolatrendszere alapján feltételezhető, hogy elsősorban a június végén őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett Kenesei Zoltánra és Lázár Mátyásra nézve tehet terhelő vallomást, ők a klubtársai voltak.