Manchester United

Nem számít, hogy nevetségessé váltunk - Rio Ferdinand

A Manchester United védője szerint nagyon kínos volt a kiesés a Bajnokok Ligájából, de csak ők tehetnek róla.

Ferdianad nagyon csalódott a kiesés után - Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája C csoportjának utolsó fordulójában a tavalyi döntős Manchester United a Basel otthonában lépett pályára, ahol azonban 2-1-es vereséget szenvedett. A Vörös Ördögök így csak az Európa Ligában szerepelhetnek tavasszal. Természetesen nehezen élte meg a találkozót Rio Ferdinand, a csapat egyik legbiztosabb pontja.

"Fel kell készülnünk az Európa Ligára - mondta szomorúan a középső védő. - Nem számít, mit mondanak, hogy nevetségessé váltunk vagy nem, tiszteletben kell tartani a versenyt. Mi ott küzdünk tovább, és megpróbáljuk megnyerni a sorozatot. Ezelőtt sosem szerepeltünk az EL-ben, de most itt vagyunk, és nem akarunk másodikak lenni vagy kiesni idő előtt. Most az az érzés van bennünk, amit nem gyakran szeretnél érezni, keserű a szánk íze. Kínos kiesni a csoportkörben, a játékos, aki büszke a teljesítményére, a munkájára, az nem akarja ezt érezni."

Rio Ferdinand arra is rámutatott, hogy mi lehetett a csúfos kudarc oka, ami miatt a második európai kupasorozatban végezte az együttes.

"Egy éjszaka Európában, fények az Old Traffordon, felharsan a Bajnokok Ligája himnusza, ez az, amiért érdemes élni egy játékosnak. Ez ebben a szezonban befejeződött, ez nagyon kínos, de csak mi tehetünk róla. De vissza kell nézni az idei nemzetközi meccseinkre az Old Traffordon, amikor nem végeztük ki az ellenfeleinket. Nem tettünk eleget a hazai győzelmeinkért, aki pedig nem nyer otthon, az nem érdemli meg a továbbjutást" - jelentette ki az angol válogatott játékos.

Basel-Manchester United 2-1

Bajnokok Ligája
C csoport
Basel-Manchester United 2-1 (1-0)
Basel, St. Jakob-Park; Veztte: Kuipers
gólszerző: Streller (9.), A. Frei (84.), illetve Jones (89.)
Basel: Sommer - Steinhoffer, Abraham, Dragovic, Pak - Shaqiri (Stocker, 90+1.), Cabral, Xhaka (Chipperfield, 82.), F. Frei - A. Frei (Kusunga, 88.), Streller
Cserék: Colomba, Kusunga, Kovac, Chipperfield, Stocker, Zoua, Pak
Vezetőedző: Heiko Vogel
Manchester United: De Gea - Smalling, Vidic (Evans, 44.), Ferdinand, Evra - Pak (Macheda, 82.), Giggs, Jones, Young (Welbeck, 65.) - Rooney, Nani
cserék: Lindegaard, Evans, Fletcher, Valencia, Gibson, Welbeck, Macheda
Menedzser: Alex Ferguson
Bajnokok Ligája
A C csopot végeredménye
M GY D V RG KG P
1. Benfica 6 3 3 0 8 4 12
2. Basel 6 3 2 1 11 10 11
3. Manchester United 6 2 3 1 11 8 9
4. Oțelul Galați 6 0 0 6 3 11 0