Tenisz

Marat Szafin bekerült az orosz parlamentbe

  • VNA

Az orosz parlamentben is igazi egyéniség szeretne maradni Marat Szafin, aki a politikai életben sem akar szégyent vallani.

Az egykori teniszjátékos, Marat Szafin sikeresen szerepelt az oroszországi parlamenti választásokon, így Vlagyimir Putyin miniszterelnök pártjának színeiben tagja lesz a duma néven ismert parlamentnek. „Most egy teljesen új élet kezdődik el a számomra. Itt máshogy kell gondolkozni és máshogy is kell viselkedni, mint a pályán. Ennek a szerepvállalásomnak most már nincsen köze a sporthoz. Az viszont igaz, hogy mindkét területhez egyvalami szükséges: egyéniség” - vélekedett a még csupán 31 esztendős Szafin, aki tenisz karrierje során két Grand Slam tornát (2000 - US Open, 2005 - Australian Open) is megnyert. 

Marat Szafin az orosz parlamentben is szeretne igazi egyéniség maradni
Szafin az első jókívánságokat is megkapta már, a gratulálók között egykori riválisa Pete Sampras is szerepelt, aki ennyit üzent neki: „Húsz év múlva Marat lesz az államelnök.” Az amerikai tenisz sztár az ABC internetes oldalának nyilatkozva is dicsérte az oroszt: „Elég okos ehhez a poszthoz, jól tud beszélni és kiválóan bánik az emberekkel. Ezek a tulajdonságok pedig fontosak egy politikus számára.” Sokan persze kételkednek, hogy a teniszpályán igencsak forrófejű (állítólag karrierje során 1055 db ütőt tört össze dühében) Szafin miként lesz képes higgadt maradni olyan politikai játszmákban, ahol neki lesz igaza, de a dolgok mégsem eszerint alakulnak.

A jól ismert humorérzéke mindenesetre megmaradt, még a választások előtt ugyanis jelezte, hogy „én leszek a legjobban kinéző férfi a parlamentben, a többiek ugyanis már mind 60 felett vannak.” Szafin a Moszkvától 500 kilométerre található Nizsnij Novgorod egyik kerületéből szerzett parlamenti mandátumot.