Rövidpályás úszó Eb

Verrasztó Evelyn ezüstérmes 200 m vegyesen, Jakabos ötödik 200 m pillangón

  • MTI

Jakabos Zsuzsanna 200 m pillangón az ötödik helyen végzett, míg Verrasztó Evelyn ezüstérmes lett 200 m vegyesen a lengyelországi Szczecinben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Verrasztó remek hajrával, 2:08.28 perces idővel végzett a második helyen.  A számot a spanyol Mireia Belmonte Garcia nyerte, a harmadik pedig a brit Hannah Miley lett.

Verrasztó - aki a legjobb idővel került a fináléba - az ötven méter pillangó után csak a harmadik helyen fordult, majd háton ellépett a mezőnytől és elsőként vághatott neki a mellúszásnak. Itt azonban nagyon visszaesett, ráadásul spanyol riválisa tetemes előnyt harcolt ki magának, így a záró gyorsúszás során az volt a kérdés, hogy a magyar versenyző a második vagy a harmadik helyet éri-e el.

Verrasztó végül hatalmas hajrával, mindössze hat századmásodperc  különbséggel előzte meg brit ellenfelét, és szerezte meg az ezüstérmet.A számot a spanyol Mireia Belmonte Garcia nyerte a brit Jemme Lowe előtt. A magyar versenyző 2:05.11 perces idővel csapott a célba.

Jakabos Zsuzsanna az ötödik helyen ért célba a 200 m pillangón, a számot a spanyol Mireia Belmonte Garcia nyerte a brit Jemme Lowe előtt. A magyar versenyző 2:05.11 perces idővel csapott a célba.